Çözüldü DarkFlash Aquarius Mesh vidası çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Joni491

Hectopat
Daha fazla  
PC'm için ikincil bir hard disk aldim fakat takmak icin yer bulamadim. Muhtemelen PSU coverını çıkartmam gerekiyor onun icin tornavida başlık seti bile aldım fakat yok hiçbir baslik cikartmiyor vida dönmesine dönüyor ama nafile cikmiyor. Kasa darkFlash aquarius mesh.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    118,8 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mümkünse kabloları dışarı doğru çekip alan açmayı deneyebilirsiniz. Diski taktıktan sonra kabloları müsait alanlara tekrar itersiniz. Ön tarafın en alttaki fanına kabloların çarpmamasına dikkat edin.

Ayrıca eliniz değmişken içeriye elektrik süpürgesi daldırıp tozları çekebilirsiniz. Disk takıldıktan sonra müdahale etmeniz zorlaşacak.

Reddit ve GPT kullanarak çözdüm hocam. Tamamen kasamın hard disk bölmesi yokmuş, arkasını açtığımda fark ettim. Ana diskim kasanın en altında kendince yatıyor. Şu an tek ihtiyacım olan şey SATA data kablosu. Güç kablosu ana diske bağlı, bir tane de boşta var. Yine de teşekkürler hocam.
Bunların vida olduğundan emin misiniz? Bana perçin gibi geldiler. Perçinler zarar vermeden sökülemez.

Bunların vida olduğundan emin misiniz? Bana perçin gibi geldiler. Perçinler zarar vermeden sökülemez.

İlk şüphem oydu hocam vida olmadıgı kesin cünkü muhtemelen perçindir.

Perçin olduğunu varsayarsak hangi aletle veya nasıl sökeceğiz sonra geri takacağız bu perçinleri hocam?

Son düzenleme:
Perçin olduğunu varsayarsak hangi aletle veya nasıl sökeceğiz sonra geri takacağız bu perçinleri hocam?
Genellikle matkap ile perçinleri deliyorlar ama kasaya hasar verme ihtimaliniz yüksek. Zaten oranın sökülmemesi gerektiği için vida yerine perçin kullanmışlar.

Kasanızın görsellerine baktım ve arka taraftan erişilebilen bir adet HDD yeriniz var gibi gözüküyor. Orası dolu ise 3.5" HDD yerine 2.5" HDD alın ve boş ise 2.5" SSD için yapılan kısımlara vidalayın.

Genellikle matkap ile perçinleri deliyorlar ama kasaya hasar verme ihtimaliniz yüksek. Zaten oranın sökülmemesi gerektiği için vida yerine perçin kullanmışlar.

Kasanızın görsellerine baktım ve arka taraftan erişilebilen bir adet HDD yeriniz var gibi gözüküyor. Orası dolu ise 3.5" HDD yerine 2.5" HDD alın ve boş ise 2.5" SSD için yapılan kısımlara vidalayın.

Şimdi gördüm kasanın arkasından erişildiğini disk yerlerinin PSU coverı çıkartmam gerekiyor sandım arkadakini görmemişim teşekkürler hocam.

Hocam son durum budur sanirim kablolarin oldugu yere takip alttan bir yerden vidalacakmisim fakat milyon tane kablo var hafif iteleyip yapilir mi sizce hasar verilmeden?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Hocam son durum budur, sanırım kabloların olduğu yere takıp alttan bir yerden vidalayacakmışım fakat milyon tane kablo var, hafif iteleyip yapılır mı sizce hasar verilmeden?
Mümkünse kabloları dışarı doğru çekip alan açmayı deneyebilirsiniz. Diski taktıktan sonra kabloları müsait alanlara tekrar itersiniz. Ön tarafın en alttaki fanına kabloların çarpmamasına dikkat edin.

Ayrıca eliniz değmişken içeriye elektrik süpürgesi daldırıp tozları çekebilirsiniz. Disk takıldıktan sonra müdahale etmeniz zorlaşacak.

Reddit ve GPT kullanarak çözdüm hocam. Tamamen kasamın hard disk bölmesi yokmuş, arkasını açtığımda fark ettim. Ana diskim kasanın en altında kendince yatıyor. Şu an tek ihtiyacım olan şey SATA data kablosu. Güç kablosu ana diske bağlı, bir tane de boşta var. Yine de teşekkürler hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Üretici firmanın sitesinde şöyle bir resim var:
1745882043064.png

3.5" HDD'ye benzeyen bir cisim eklemişler görsele dikkat ettiyseniz. Hatta ben de buna dayanarak kasanın arkasında HDD yeri olduğunu düşündüm. HDD'yi kasanın altından kasaya vidalamaya yarayan bir yer mevcut olabilir diye düşünmüştüm. Mesh olan modeli üreticinin sitesinde bulamadım ama aralarında büyük farklar olduğunu düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı