Çözüldü darkFlash DC 240 Sıvı soğutucu fanları yüksek devirde çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Berlin
Dostlar dün akşam darkFlash DC 240 sıvı soğutucumu taktım ama fanlar BIOS ekranından sonra 3000 RPM yüksek devire geçiyor. Çok ses çıkarıyor. Çözümü nedir bunun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürekli çalıştığından işlemciyi donduracak neredeyse. şaka bir yana sürekli çalışması anormal aynı cihazı kullanan farklı bir arkadaş varsa umarım görür yardımcı olur.

Hala bir çözüm bulamadım PWM kablolarını vesairede doğru taktım 3 üncü parti fan kontrol programı ile denediğimde fanlar susuyor ama anakart üzerinden kontrol edemiyorum hep DC de çalışıyor PWM geçmiyor.

Sorunu çözdüm anakartımda eksik kablolama girişleri olduğu için bunların hepsini PWM birleştirici ile CPU_FAN1 portuna takınca sorun düzeliyor anakartın altındaki SYS_FAN1 girişleri daha çok DC olarak oraya takınca fanlardan biri DC çalışsada öteki PWM çalışıyordu.
Cihaz açıldıktan sonra 1-2 dakikaya devrin düşmesi gerek. Öyle olmuyor mu ? Sonra yük binerse zaten tekrar çalışır.

Hayır maalesef, devir düşmüyor. Şu an nereden baksan 20-25 dakika oldu ama hala yüksek devirde çalışıyor.

Bunu cihaz sıcaksa yapar ama sanmıyorum ilk açıldıktan sonra bu kadar ısınacağını. Bazen de bazı modeller böyle Power tuşuna basar basmaz sesli ve güçlü çalışır ama sonra zaten 1-2 dakika içinde susar, devrini tamamen düşürür. Siz diyorsunuz ki 20-25 dakika oldu hala aynı çalışıyor, cihazla alakalı bir durum olabilir benim aklıma o geldi.

Şu an işlemci 20 derecelere düştü sayılır Reddit de biraz bakındım PWM kabloları ile alakalı bir şeyler var ama anlayamadım.

Sürekli çalıştığından işlemciyi donduracak neredeyse. Şaka bir yana sürekli çalışması anormal aynı cihazı kullanan farklı bir arkadaş varsa umarım görür yardımcı olur.

Sürekli çalıştığından işlemciyi donduracak neredeyse. şaka bir yana sürekli çalışması anormal aynı cihazı kullanan farklı bir arkadaş varsa umarım görür yardımcı olur.

Hala bir çözüm bulamadım PWM kablolarını vesairede doğru taktım 3 üncü parti fan kontrol programı ile denediğimde fanlar susuyor ama anakart üzerinden kontrol edemiyorum hep DC de çalışıyor PWM geçmiyor.

Sorunu çözdüm anakartımda eksik kablolama girişleri olduğu için bunların hepsini PWM birleştirici ile CPU_FAN1 portuna takınca sorun düzeliyor anakartın altındaki SYS_FAN1 girişleri daha çok DC olarak oraya takınca fanlardan biri DC çalışsada öteki PWM çalışıyordu.

Son düzenleme:
Çözüm
Sevindim güle güle kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…