Çözüm Darksiders II Deathinitive Edition - PC Sorunları ve Çözümleri

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Darksiders II, en çok değer verdiğim oyunlardan biri ve klasik sürümünü birkaç defa bitirmeme rağmen, Deathinitive Edition sürümünü yakın bir zamanda deneyimleyebildim. Üzülerek belirtmeliyim ki maalesef başarısız bir remaster olmuş. Zaten klasik sürümünde var olan birkaç hatanın üzerine yenileri eklenmiş. Hem yabancı hem de yerli kaynaklarda çok da bir şey bulamadım, ve gelecekte insanların faydalanması için bildiklerimi toparlayıp paylaşmak istedim. Genel olarak sorunlar şöyle:

• Kasma, donma sorunu
  • FPS sorunu olmamasına rağmen takılmalı görüntü
  • Yer yer çökme
  • Duraklatma menüsünden sonra karakterin hareket etmemesi
  • Görünmez duvarlar
  • Yetenek açıklamalarına tıklandığında kaybolmaları (çözümlerden sonra, en azından yetenek simgesine tıklandığında yazılar kaybolmuyor)

Maalesef çözümlerin başında, sisteminiz ne olursa olsun Shadow Quality'i (Gölge Kalitesi) düşürmek geliyor. Fakat öncesinde bir işlem yapmak gerek. Çözüm sıralaması:

• Steam'de oyununuza sağ tıklayıp özelliklerden Steam Cloud altında kutucuktaki işareti kaldırın. Bu, sileceğiniz ayarlar dosyasının otomatik olarak geri gelmesini engelleyecek. İşlemlerden sonra tekrar açabilirsiniz.
  • "C:\Kullanıcılar\(kullanıcı adınız)\AppData\Local\Darksiders2" ile "C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\177125419\388410\remote" dizinlerindeki "options.dopt" dosyalarının ikisini de silin.
  • Öncelikle oyunun V-Sync ayarı birçok hataya sebep olduğu için V-Sync ayarımızı NVIDIA Denetim Masası'ndan açacağız. AMD kullanıcılarında nasıl bilmiyorum, biraz kurcalayıp bulabilirler diye umuyorum. NVIDIA Denetim Masası'nda, solda 3D Ayarlarının Yönetilmesi'ne tıkladıktan sonra program ayarlarından Darksiders II'yi seçiyoruz ve alttaki seçeneklerden Düşey Senkronizasyon ayarını Açık yapıp, sağ alttan uygula diyerek çıkıyoruz.
Adsız.png

• Oyun içinde Vertical Sync ayarının kapalı olduğundan emin olun.
  • Oyun içi diğer ayarlardan üstte bahsettiğim Shadow Quality ayarını sakın en yükseğe almayın! Bunu yaptığınızda tekrardan options dosyalarını silmek zorunda kalırsınız. Saçma geliyor ama bazı oyunlarda bu tarz sorunlar mevcut maalesef. Onun dışında Medium veya Low yapabilirsiniz. Garantiye almak adına ben Anti-Aliasing ayarını da Medium yaptım.
  • Game Options sekmesindeki Camera Autocenter kutucuğunun işaretini de kaldırmanızı öneririm. Rahatsız edici takılmaları önlemiş olursunuz.
Defalarca çöken oyun, bu ayarlardan sonra hiç çökmedi, ve birçok sinir bozucu bug ve hatalarla artık karşılaşmadım. Bunların dışında Belgelerim'deki My Games klasöründeki ve üstte dizinini verdiğim Steam kayıtlarında oyun dosyalarının yedeğini sık sık almanız da iyi olur. Çünkü bir keresinde klasik sürümde bir hatadan sonra oyun kaydım bozulmuş, ve açılmamıştı.

Ayrıca bazı Anti-Aliasing ayarı olmayan oyunlarda yine denetim masasını kullanarak FXAA ayarını açabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı