Darmoshark N3 ile yaşadığım talihsiz bir olay

624739

Megapat
Makaleler
4
Bugün itibarıyla connectgame üzerinden aldığım Darmoshark N3 modeli elime ulaştı. İlk defa kablosuz bir fare kullanacağım için tam olarak nasıl bir işlem yapmam gerektiğini bilmiyordum, ben de mantıken kutu içerisinden çıkan Dongle'yi kasaya taktım. Fakat takarken o kadar zorlandım ki, ilk başta kasadaki USB girişinde mi yoksa dongledan ötürü mü öyle oldu bilemedim, hatta takarken sokete veya dongleya zarar gelecek diye çok korktum. Takmayı başardım fakat, taktıktan sonra fare çalışmıyordu. Ben de pili olmadığını düşünerek kutu içinden çıkan Type-C / USB kablosuyla kablolu bir bağlantı gerçekleştirdim, farenin çalıştığını gördüm ve uygulaması üzerinde de şarjı olduğunu gördüm.

Daha sonrasında içerisinden çıkan diğer alete dongleyi taktım, Type-C ile de bilgisayara bağlamaya çalıştım fakat yine fare çalışmadı. Daha sonrasında dongleyi çıkarmayı denedim fakat çıkmıyordu, çekiyordum çekiyordum resmen oraya yapışmış gibiydi çıkmıyordu. En sonunda sağ sol şeklinde çıkarmayı denerken bir anda donglenin içinde taktığım aletin parçası kaldı ve bu yüzden de fareyi kablosuz kullanamıyorum. Konuyla alakalı connectgame'ya mail attım fakat bu yaşanan olay garanti kapsamına giriyor mu bilmiyorum. Bu olay sizce garanti kapsamına girer mi? Ve bu dongle içindeki parçayı çıkarmak için nereye uğramam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır garanti kapsamına girmez kullanıcı hatası.

Hayır garanti kapsamına girmez kullanıcı hatası.
Böyle bir şeyin olabileceğini hiç bilemezdim, eğer durum böyleyse çok üzülürüm. İlk defa kablosuz bir fare almak istemiştim. Eğer garanti kapsamına girmediğine dair bir mesaj alırsam, dongle içindeki parçayı çıkartmak istiyorum, bu parçayı çıkartmak için nereye uğramam lazım?

Bu fareyi alarak başta büyük hata ettiniz zaten. Silikon ile çekmeyi deneyin. Bu farenin malzeme kalitesi hiç iyi ve sensörleri iyi, fakat sensorlerinin ASUS ROG Keris'den 200 IPS farkı dışında farkı yok. Onu da fark etmeniz imkansız. Bu mouse ile ilgili çok şikayet var. Özellikle yan tuşlarının içine göçmesi vs. vs... Kısaca iade edin. ROG Keris'inde fiyatı yükselmiş. Onun yerine ROG Keris ile aynı sensörü kullanan fakat basma ömrü ROG Keris faresinden 50 milyon daha az olan Cooler Master MM711 modeline bakabilirsiniz. Bütçe yetiyorsa direkt ASUS ROG keri'ede yönelebilirsiniz. Ayrıca dediğim silikon ile çekme işlemi tehlikeli. Hiç yapmayın.

Tabii iade edebilirseniz.

İçine göçme vs. gibi şeyler benim için dert değil çünkü hem yandaki tuşları kullanmıyorum hem de farketmiyorum. Farenin performansından gayet memnunum, ROG Keris modelini kullanmıştım fakat elime çok küçük geliyor. (elim 19.5-9.5)

Öncelikle tebrik ederim, ben de USB'yi bu kadar zorlayıp tersine monte edeni görmemiştim. Hayır garanti kapsamına girmez, ama eğer alıcıyı sokarken bozmadıysan içindeki parçayı dikkatlice çıkarıp öyle kullanabilirsin.

Tersine monte derken? Normal şekilde taktım.

Normal şekilde taktığına eminsen bu sorun senden kaynaklı değil garantiye gönder.
Kendilerine mail attım fakat bir geri dönüş yapmadılar. Sabah donglenin metal ucunu çıkarıp içindeki parçayı çıkarttım, dongleyi pcye taktım çalışır durumda şu anlık bir sorun yok çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…