Dashboard Tasarımı Hakkında Yardım

Sinan Uğurlu

Kilopat
Yer
Datacenter
Daha fazla  
Meslek
Yazılım ve Ağ Altyapı Danış.
İyi günler, kendimi web tasarımında geliştirmeye çalışıyorum. Kendim bazı tasarımlar yapıyorum, ancak bir sorum var; bir dashboard tasarlıyordum ve ekranı oturtmakta zorlanıyorum. Sorum şu; ekranı yüzde cinsinden aldığımızda ben mesela %20'sinde Dashboard olacak, %80'inde içerik olacak. Ancak içerik div'ine border verdiğimde sayfa tam oturmuyor. Acaba bu sorunu nasıl atlatırım? Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özür dilerim, eminim kodlarda çok ciddi hatalar vardır, ancak henüz çok yeniyim bilmenizi isterim

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-05-05 221216.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 78
  • Ek Açıklama 2020-05-05 221306.png
    33,8 KB · Görüntüleme: 54
Bu şekilde bir site yerleşiminde yapınızı yüzdesel genişliklerle ayarlamamanız gerekiyor. Yapınızda sol panelin genişliği piksel şeklinde olmalı. Örneğin 255px bir genişliğe sahip olacak. İçerik kısmını ise position: absolute; ile konumlandıracaksınız.

HTML:
<div class="solPanel">
    Sol panel.
</div>

<div class="icerik">
    Burası da içerik
</div>

CSS:
.solPanel {
    width: 255px;
    background: #fff;
    border-right: 1px solid #e0e0e0;
}

.icerik {
    position: absolute;
    left: 255px; /* Sol panelin içine girmesin diye, içeriğin solundan sol panelin genişliği kadar bir boşluk bırakıcaz. */
    top: 0;
    right: 0;
    bottom: 0;
}

Çözüm çok basitmiş, teşekkür ederim

Çözüm çok basitmiş, teşekkür ederim
Verdiğim çözümle dahi, içeriği test etmek için içerisine yerleştirdiğiniz uzun metin sağa doğru uzayabilir. Çünkü satır atlamıyorsunuz. Böylesine uzun ve soluksuz bir yazı normal bir yönetici paneli tasarımında olmayacağı için çok bir önemi yok bu sorunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…