Data prizinden internet

Merhaba. Odamda bir adet telefon prizi bulunuyor rj11. ve ben bu prizi RJ45 ile değiştirmek istiyorum. Prizi söküp baktığımda arkasında 8 adet kablo olduğunu gördüm yani RJ45 soketi direkt olarak bağlayabilirim fakat sonrasında yapmam gereken bir şey var mıdır? Direkt olarak CAT 6 veya CAT5e kablosuyla bilgisayarıma interneti verebilir miyim oradan?

Direkt olarak bilgisayarı bağlamak için yönlendirici gerek . Eğer yönlendiriciden çıkan ethernet kablosunu prizin iç tesisatından gelen kabloyla kesiştiği bir yerden bağlarsanız doğal olarak dediğiniz mümkün olabilir fakat çok gereksiz geliyor. Onun haricinde en mantıklısı modemi söz konusu prize takıp oradan etherneti kablosuyla bilgisayarınıza internet vermek gibi geliyor hocam.Muhtemelen orası da hat girişi olarak kullanılabilir.

Direkt olarak bilgisayarı bağlamak için yönlendirici gerek . Eğer yönlendiriciden çıkan ethernet kablosunu prizin iç tesisatından gelen kabloyla kesiştiği bir yerden bağlarsanız doğal olarak dediğiniz mümkün olabilir fakat çok gereksiz geliyor. Onun haricinde en mantıklısı modemi söz konusu prize takıp oradan etherneti kablosuyla bilgisayarınıza internet vermek gibi geliyor hocam.Muhtemelen orası da hat girişi olarak kullanılabilir.
Cevap için teşekkür ederim fakat prizin arkasına cat 5 veya 6 kablo çekilmemiş o yüzden bağlayamadım o yüzden direkt olarak modemden kablo çekeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı