DAÜ vs İYTE

murphycooper

Decapat
Daha fazla  
Doğu Akdeniz Üniversitesi endüstri mühendisliği ve İzmir yüksek teknoloji enstitüsünde fizik ya kimya bölümünü düşünüyorum. Sadece bu üç yeri tercih listeme yazacağım ve hepsi de gelmesi garanti olan yerler. İlk tercihe hangisini yazmak mantıklı olur ya da hangisini tavsiye edersiniz? Detaylı açıklarsanız çok mutlu olurum teşekkürler şimdiden.

İYTE'nin akademik kadrosu iki bölüm için de çok güçlü ve Erasmus anlaşmalı olduğu okullar da gayet iyi üniversiteler. Açıkçası gönlümden orası geçiyor çünkü hem teknik enstitü hem de tüm bölümler %100 İngilizce. Ama rehberlik öğretmenim DAÜ ile kafamı karıştırdı.

İYTE'nin akademik kadrosu iki bölüm için de çok güçlü ve Erasmus anlaşmalı olduğu okullar da gayet iyi üniversiteler. Açıkçası gönlümden orası geçiyor çünkü hem teknik enstitü hem de tüm bölümler %100 İngilizce. Ama rehberlik öğretmenim DAÜ ile kafamı karıştırdı.
Rehber Öğretmenlerinin çoğu bir şey bilmiyor. Bilse kendi yapardı zaten İYTE tavsiye ederim. Ben okulu gezdim gördüm geçen sene yazdım ama nasipte yokmuş. Konum barınma vs. hakkında sorun varsa alabilirim.

İYTE yaz daha iyi ama okul yeri vs. sıkıntılı ve İYTE zor bir yer hani gezeyim tozayım İzmir kafasındaysan hiç yazma.
Uzun zamandır gözüme kestirdiğim bir yerdi ve yaşayabileceğim sorunları az çok biliyorum ama sosyalleşip sosyalleşmemek çok mühim şeyler değil bana göre, akademik kadro ve eğitimi için fedakarlık yapmaya değebilecek bir üniversite

Rehber Öğretmenlerinin çoğu bir şey bilmiyor. Bilse kendi yapardı zaten İYTE tavsiye ederim. Ben okulu gezdim gördüm geçen sene yazdım ama nasipte yokmuş. Konum barınma vs. hakkında sorun varsa alabilirim.
Bana şu anki sıralamam için bölüm odaklı gitmemi ve mühendislik tercih edersem okulun önemli olmadığını, kendimi ne kadar geliştirdiğime bakacaklarını söyledi işe alım konusunda. Fakat bu sektörde iş sahibi olan ve eleman alımı yapan bir tanıdığımız okullara çok önem verdiklerini ve İYTE’den mezun olan öğrencilerin kayda değer olduğunu söyledi. Bir de ortam benim için çok önemli ve DAÜ hakkında genellikle takılmak için gelen insanların çoğunlukta olduğunu söyledi birkaç kişi ama endüstri mühendisliği için değer mi çok kararsız kaldım. Çevremin donanımlı olmasını istiyorum çünkü.

Son düzenleme:
İYTE eğitimi baya iyi. Sayısal alanda baya ünlendi zaten üniversite. DAÜ'nün de eğitimi kesinlikle kötü değil. Kıbrıs diye bir önyargı var ama DAÜ baya kariyer fırsatı sunuyor. Evet ortam olarakta DAÜ daha iyidir büyük ihtimalle. İzmir çok güzeldir ama İYTE merkezden çok uzak kalıyor. Otobüs hattı var ama tek vasıta ile Bornova'ya gideyim tarzı bir şansınız yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı