DaVinci Resolve 17 60 FPS ayarı nasıl yapılır?

ozer d

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
(Burası hikayenin baş kısmı zamanı olan için okusun.)
Arkadaşlar selam.
Dün arkadaşım ile konuşurken kendi oynadığım videoları kaydedip orada kalması açısından YouTube'a upload ediyorum, bu sebeble kısa sürmesi açısından arkadaşım videolar RAW değil Render'la yükle önerisinde bulundu, bu sebeble DaVinci Resolve kurdum aklıma ilk o geldi. Premiere kullanmamamın sebebi crackle uğraşmak istememem.
(Asıl problem)
Her ne ise. Başladım programı karıştırmaya 60 FPS video aldıktan sonra bir daha 60 FPS ayarını yapamadım. En fazla 30 çıkıyor bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Medya havuzu boşken proje ayarlarından kare hızını değiştirebilirsiniz. Medya havuzuna içerik bıraktığınızda ayar kilitlenir.

Medya havuzuna ilk yüklediğiniz içerik bir video ise ve bu video projenin kare hızından farklı bir hıza sahip ise size proje kare hızını değiştirmek isteyip istemediğinizi de sorar.

Projeler varsayılan olarak 1920x1080x60 oluşturuluyor, bildiğim kadarıyla. Muhtemelen oyunları 30 FPS kaydediyor ve çıkan soruyu onaylıyorsunuz.

File -> Project Settings'e girip Timeline frame rate ayarını 60 yapacaksın, başka bir yerden mi ayar yapmaya çalışmıştın? DaVinci Resolve'da işler Timeline'a göre çalışıyor yani Timeline'ı da siz oluştrabiliyorsunuz veya bir medya yüklenirken otomatik kendisi de oluşturuyor, DaVinci Resolve varsayılan olarak 24 kare geliyor, daha farklı kare hızına sahip bir video aktarılırsa ayarı değiştirmek istediğinizi sorar.

File -> Project Settings'e girip Timeline frame rate ayarını 60 yapacaksın, başka bir yerden mi ayar yapmaya çalışmıştın? DaVinci Resolve'da işler Timeline'a göre çalışıyor yani Timeline'ı da siz oluştrabiliyorsunuz veya bir medya yüklenirken otomatik kendisi de oluşturuyor, DaVinci Resolve varsayılan olarak 24 kare geliyor, daha farklı kare hızına sahip bir video aktarılırsa ayarı değiştirmek istediğinizi sorar.
O file project kısmında 60 FPS ayarını seçemiyorum asıl sorunumda orada.
1643625328427.png

O file project kısmında 60 FPS ayarını seçemiyorum asıl sorunumda orada.
Eki Görüntüle 1289654
Eğer bir dosyayı projeye ekler ve o dosyanın olduğu hızda bir timeline oluşturursanız (Yani importladığınız videoyu edit yerine atarsanız.) daha sonrasında project settingsden 60 yapmak imkansız hale geliyor, timelineı silip 60 yapabilirsiniz tabii bu yaptığınız düzenlemeler var ise onları da silecektir.

Eğer bir dosyayı projeye ekler ve o dosyanın olduğu hızda bir timeline oluşturursanız (Yani importladığınız videoyu edit yerine atarsanız.) daha sonrasında project settingsden 60 yapmak imkansız hale geliyor, timelineı silip 60 yapabilirsiniz tabii bu yaptığınız düzenlemeler var ise onları da silecektir.
Yardımınız için teşekkürler.

Durumu çözdüm. 12 saatlik düzenleme boşa gidecekti :)
Önce 60 kare yapamadığın timeline aç ve cut sekmesine gelip bütün düzenlemelerini CTRL+a yapıp kopyala. Sonra file menüsünü aç newtimeli seçeneğini seç. Buradan yeni timeline oluşruluyor ve kare hızını ve çözünürlüğünü ayarla. Sonra önceki Timeline'da kopyaladığın düzenlemeni yenisine yapıştır. Bu kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı