Appmeurtre
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Technical Artist
Bilgisayarım Omen by 16-C0030NT 556h0EA.
DaVinci maalesef bilgisayardaki 6600M GPU yerine iGPU'yu kullanıyor. Fusion veya Colour sekmesine geldiğimde uygulama glitch şeklinde donuyor. On dakikada bir çökmesinden iş yapamaz hale geldim. İnternette bulabildiğim tum videoları talan ettim ama fayda bulamadım. Farklı bir çözüm önerebilecek kişiler mı?
Driver sürümü AMD Pro 2022 Q4.
Not: Beş yaşındaki çocuklar gibi driverların güncel mi, DaVinci sürümün son sürüm mü, DaVinci sekmesinden veya Windows ayarlardan grafik kartını işaretledin mi, silip tekrar kurmayı dene, driverlarını DDU ile sil tekrar yükle, virüs taraması yap gibi tavsiyeler vermezseniz sevinirim dediğim gibi kendi bildiğim ve internette sorun yazınca direkt karşına çıkabilecek her türlü çözümü denedim.
DaVinci maalesef bilgisayardaki 6600M GPU yerine iGPU'yu kullanıyor. Fusion veya Colour sekmesine geldiğimde uygulama glitch şeklinde donuyor. On dakikada bir çökmesinden iş yapamaz hale geldim. İnternette bulabildiğim tum videoları talan ettim ama fayda bulamadım. Farklı bir çözüm önerebilecek kişiler mı?
Not: Beş yaşındaki çocuklar gibi driverların güncel mi, DaVinci sürümün son sürüm mü, DaVinci sekmesinden veya Windows ayarlardan grafik kartını işaretledin mi, silip tekrar kurmayı dene, driverlarını DDU ile sil tekrar yükle, virüs taraması yap gibi tavsiyeler vermezseniz sevinirim dediğim gibi kendi bildiğim ve internette sorun yazınca direkt karşına çıkabilecek her türlü çözümü denedim.
Arkadaşlar benzer problem yaşayan olursa durumu söyleyeyim; olay HP'nin kötü BIOS yazması. Olay GPU'nun tam güç çalışması için watt çekerken BIOS'un voltu kesmesi. İnanılmaz saçma bir olay. Buradaki thread'de insanlar bunu baya tartışmız ve olabilecek her sınıftan HP Support ile görüşmüşler ama HP'nin bu soruna çözüm getirmek gibi bir niyeti yok. Thread çok çeşitli çözümler içeriyor herkes için farklısı işe yarıyor. En mantıklı şey teker teker bahsedilen çözümleri deneyip bakmak. Ancak bende hiçbiri çalışmadı. AMDFix diye voltage ayarlama programı buldum ama sadece sorunu biraz daha çekilebilir yaptı, çözmedi. Size tavsiyem aldığınız yere gidip ayıplı mal satımından iade istemeniz. 6 aya kadar süresi var sanırsam ancak tam emin değilim internetten araştırabilirsiniz, ben en azından öyle yapacağım; en kötü ihtimalle tüketici hakları mahkemesine başvurmak gerekecek ama öyle ya da öyle her türlü alırsınız çünkü cihaz kronik fabrika çıkışı sorunlu.Bilgisayarım Omen by 16-C0030NT 556h0EA.
Son düzenleme: