DaVinci Resolve sis efekti kullanımı

Mosleman

Hectopat
Merhaba. DaVinci Resolve'da sis efektini belirli bölgeye kare ve diktörtgen gibi ekleyebiliyorum, fakat benim isteğim mouse ile istediğim gibi çizip oluşturduğum bölgeyi sis efekti kaplasın istiyorum, umarım anlatabilmişimdir, aşağıya görsel bırakıyorum inceleyebilirsiniz.

Mouse ile seçtiğim alanı nasıl belirleyebilirim? Sis efekti alanı için.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-05-31 213846.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-31 213846.png
    687,5 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Merhaba. DaVinci Resolve'da sis efektini belirli bölgeye kare ve diktörtgen gibi ekleyebiliyorum, fakat benim isteğim mouse ile istediğim gibi çizip oluşturduğum bölgeyi sis efekti kaplasın istiyorum, umarım anlatabilmişimdir, aşağıya görsel bırakıyorum inceleyebilirsiniz.

Mouse ile seçtiğim alanı nasıl belirleyebilirim? Sis efekti alanı için.
1717226173270.png

Mask kısmında rectangle/dikdörtgen seçiliyken kübizme bir adım daha yaklaşırsın, orada dolma kalem ucu şeklinde olması gerek ama yoksa da işaretli yerdeki tekli bezier çizgilerle çizebilirsin.

Dolma kalemi bulamadım, daha önce bir videoda görmüştüm çiziyordu istediği alanı sadece orası sis efekti oluyordu, benim için çok önemli ama bulamıyorum, İngilizcesi nasıl yazılır diye araştırmak istiyorum onu da yapamadım

Dolma kalemi bulamadım, daha önce bir videoda görmüştüm çiziyordu istediği alanı sadece orası sis efekti oluyordu, benim için çok önemli ama bulamıyorum, İngilizcesi nasıl yazılır diye araştırmak istiyorum onu da yapamadım
O Bezier çizgilerini seçip maskeyi oynatmayı denedin mi, kare/dikdörtgen formundan çıkması için?

Veya önce alanı çiz, alt node ağacında rectangle var onu kaldırman gerekiyordu sanırım, sonra efekti gir çizdiğin alanı seçip. Dolma kalem ucu görsel, selection pen tool olarak aratabilirsin. Bilmediklerini DVR kullanma kılavuzundan görsellerine göre arayabilirsin, sonra çevirtirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı