Merhaba, S23 Ultra ile HDR modda konser videoları çektim ve bunları edit yapmak üzere DaVinci'ye aktardım fakat görüntüler soluk gözüküyor. Bunları HDR modda düzenlemenin ya da HDR olarak kaybetmenin bir yolu var mıdır?
Merhaba, S23 Ultra ile HDR modda konser videoları çektim ve bunları edit yapmak üzere DaVinci'ye aktardım fakat görüntüler soluk gözüküyor. Bunları HDR modda düzenlemenin ya da HDR olarak kaybetmenin bir yolu var mıdır?
DaVinci Resolve'de HDR videolarını düzgün düzenlemek için proje ayarlarında HDR renk alanını seçmen gerek. HDR10 veya Dolby Vision seçebilirsin. Renk yönetimini doğru yaparsan, görüntüler daha canlı ve doğru olur.Merhaba, S23 Ultra ile HDR modda konser videoları çektim ve bunları edit yapmak üzere DaVinci'ye aktardım fakat görüntüler soluk gözüküyor. Bunları HDR modda düzenlemenin ya da HDR olarak kaybetmenin bir yolu var mıdır?
Videoları açınca hdr renklerinde görüntüleyebiliyorum. Destekliyor sanırımBilgisayarın HDR destekliyor mu?
Doğru mu hocam?DaVinci Resolve'de HDR videolarını düzgün düzenlemek için proje ayarlarında HDR renk alanını seçmen gerek. HDR10 veya Dolby Vision seçebilirsin. Renk yönetimini doğru yaparsan, görüntüler daha canlı ve doğru olur.
Videoları açınca hdr renklerinde görüntüleyebiliyorum. Destekliyor sanırım
Doğru mu hocam?
Aslında düzenlemeyi bitirdim sadece render alma kaldı. Bir de hlg mi diye bakacağım. Color space transform node nasıl ekleniyor? İlk defa kullanıyorum programı...Ayarlar doğru kanka, HDR düzenleme için her şey yerli yerinde. Sadece videolar gerçekten HLG mi diye bir kontrol et istersen. Görüntü hâlâ soluksa Color Space Transform Node ekleyip elle düzeltirsin, ama büyük ihtimalle gerek kalmaz. Direkt düzenlemeye geçebilirsin
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.