DayZ anlık takılmalar

İşletim sistemi
Windows 10

berkfurk

Megapat
Yer
Ankara
Merhabalar, bugün DayZ yükledim. Sabah birkaç saat oynadım hiçbir problem yoktu. Akşam oyuna girdiğimde anlık takılmalar yapmaya başladı. Şehirlerde dolaşırken sorun olmuyor. Elime silah aldığımda, ateş etmeye çalıştığımda, yakın dövüş silahı çektiğimde takılmalar yapmaya başladı. Yüksek ayarlarda böyle yapmaya başlayınca düşük ayarlara çektim ve bir şey fark etmedi. Kullanıma baktığımda VRAM %90 küsurlarda geziyordu. Acaba VRAM mi yetersiz kalıyor?

Sistem: i3-9100F, RX 5500 XT 4 GB, 8 GB RAM.

Şimdi tavsiyeler yazardım ama ilk başta kasmadığını söyledin. Yine de yazayım.

Windows 10'da gereksiz gördüğün ve o an kullanmadığın hizmetleri kapatabilirsin.
Mesela her an kullanmadığın ama sistem kaynaklarını kullanan Windows Update gibi.
Bu da Technopat'ın hazırladığı liste;
Hangi Windows 10 Hizmetlerini Güvenle Kapatabilirsiniz? - Technopat

Windows 10 gereksiz uygulamalarını arka planda çalışmasına, Ayarlar-Gizlilik kısmında izin verme.

Deneyeceğim, teşekkürler.
Güncelleme: Gereksiz Windows 10 hizmetlerini kapattım. Pek fayda etmedi. Sistemde 1x8 RAM kullanıyorum. Oyun açık iken %80 RAM kullanımına çıkıyor. Galiba RAM yeterli olmuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…