DayZ RAM Kullanımı yükseliyor

384710

Hectopat
Yaşadığım sorun DayZ oyununda yüksek bellek kullanımı. Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum; dzsa Launcher üzerinden bir sunucuda arkadaşımla oynuyoruz ve bilgisayar sistemlerimiz aynı, arkadaşım DayZ oynarken DayZ'nin RAM kullanımı 3, 4 GB'ı aşmıyor fakat benim bellek kullanımım 6 GB'a kadar çıkıyor. Oyunda genel olarak en az 60 FPS sorunsuz alıyorum fakat oyunda geçen süreden yaklaşık 1 saat sonra RAM kullanımı 3 GB'lardan 6 GB RAM'a yükseliyor ve oyunda donmalar başlıyor. MSI Afterburner üzerinden ısınma değerlerine baktım ve tamamen normal, soğutma sisteminde hiçbir sorun yok, işlemci ekran kartı da dahil genel itibarıyla yüzde yüz kullanımda bile parçalar 60 dereceyi geçmiyor. Arkadaşım ile grafik ayarlarımız aynı 1080P Low. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı konuyu açıldı ve gerekli cevabı verdim.

Sorun varsa o konu üzerinden sor.

Yeni bir hesap açıp konu açtınız galiba?

Yeni bir hesap açmadım, arkadaşımın bilgisayarındaydım ve verdiğiniz cevap alakasızdı. Ben oyun neden yüksek ram kullanıyor diyorum, yorum atan kişiler ramın yetersiz diyor. Gerçekten çok alakasız. Ek olarak konu kilitlendi demişti arkadaşım ve foruma üye oldum kendim açtım.

Konuda ayni grafik ayarlarında arkadaşımın DayZ'si 3gb ram kullanımını geçmezken benim oyunum 6gb ram kullanımını aşıyor ve siz 8gb ram yeterli değil gibi alakasız bir yorum atmışsınız.

Yeni bir hesap açmadım, arkadaşımın bilgisayarındaydım ve verdiğiniz cevap alakasızdı. Ben oyun neden yüksek ram kullanıyor diyorum, yorum atan kişiler ramın yetersiz diyor. Gerçekten çok alakasız. Ek olarak konu kilitlendi demişti arkadaşım ve foruma üye oldum kendim açtım.

Konuda ayni grafik ayarlarında arkadaşımın DayZ'si 3gb ram kullanımını geçmezken benim oyunum 6gb ram kullanımını aşıyor ve siz 8gb ram yeterli değil gibi alakasız bir yorum atmışsınız.
İkinizin RAM'ları aynı mı?

İkinizin RAM'ları aynı mı?
16gb onunki, benimkisi ise 8gb fakat buradaki sorunun ram boyutlarıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Grafik ayarlarımız ikimizinde 1080p low, herhangi ek bir program veya başka bir şey kullanmıyoruz. Kısacası arkadaşım 3gb lık bir ram kullanımında oynarken ben 6gb'lık bir kullanımda oynuyorum. Ram takviyesi yaparsam düzeleceğini biliyorum fakat bu sorunun neden kaynaklandığını bilmek istiyorum.
Mem Reduct isimli bir program buldum. Ram kullanımını inanilmaz bir şekilde azalttı fakat DayZ benim bilgisayarımda ram kullanımının neden 6gb'a kadar yükseldiğini öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı