Yaşadığım sorun DayZ oyununda yüksek bellek kullanımı. Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum; dzsa Launcher üzerinden bir sunucuda arkadaşımla oynuyoruz ve bilgisayar sistemlerimiz aynı, arkadaşım DayZ oynarken DayZ'nin RAM kullanımı 3, 4 GB'ı aşmıyor fakat benim bellek kullanımım 6 GB'a kadar çıkıyor. Oyunda genel olarak en az 60 FPS sorunsuz alıyorum fakat oyunda geçen süreden yaklaşık 1 saat sonra RAM kullanımı 3 GB'lardan 6 GB RAM'a yükseliyor ve oyunda donmalar başlıyor. MSI Afterburner üzerinden ısınma değerlerine baktım ve tamamen normal, soğutma sisteminde hiçbir sorun yok, işlemci ekran kartı da dahil genel itibarıyla yüzde yüz kullanımda bile parçalar 60 dereceyi geçmiyor. Arkadaşım ile grafik ayarlarımız aynı 1080P Low. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
www.technopat.net
DayZ yüksek RAM kullanımı
Arkadaşım ile DayZ oynarken oyunum, oyuna girdikten bir süre sonra takılmaya ve donmaya başlıyor. Görev yöneticisinden ekran kartı, işlemci, SSD gibi şeylere bakınca hiçbir sorun göremiyorum fakat RAM kullanımı 5.900.000, yaklaşık 6 GB boyutlarda geziyor ve yüzde yüz ulaşıyor. Arkadaşım ile aynı...
Son düzenleyen: Moderatör: