DayZ vs Rust

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Merhabalar herkese. 4 kişilik arkadaş grubuyla yeni The Forest'ı bitirdik birlikte. Çok eğlenceliydi.

Şimdi yeni oyun arayışlarına girdik 4 kişi oynayabileceğimiz. İnternette özellikle DayZ ve Rust çok fazla önerilmiş. Sizce hangisini almalıyız? Hangisinde daha çok eğlenceli vakit geçirilir birlikte?

Böyle çok fazla detay olsun istemiyoruz, adamı çileden çıkarmasın yani oyunda ki detaylar. Böyle loot yapma, haritada koşuşturma, diğer oyuncularla kapışma varsa onların bol olduğu daha aktif bir oyun arıyoruz.

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her 2 oyunda kriterlerinize uyuyor fakat DayZ çok bug bulunduran bir oyun. Ama son güncellemeler de çoğu sorunları çözmüş diye okudum. Rust çok eğlenceli. Bütçeniz kısıtlıysa Rust daha hesaplı. Ben her 2 oyunu da kısa süre oynadım Zombi temalı oyunları seviyorsanız DayZ alınabilir sonuçta arkadaş ortamınız var rahat eğlenilir.

DayZ'da eski bug'lar yok ama oyuna destek neredeyse kesildi gibi bir şey mod indirmeden adam gibi oynaman imkansız, 750 saat gibi oynadım. Rust sana göre oyun bence.
Peki ARK hakkındaki yorumlarınız ne arkadaşlar? Rust ve Dayz'e göre kıyaslayacak olursak?

Birde Dayz de mod demişsiniz. Yani modlu serverlardan mı bahsediyorsunuz? Çünkü sonuçta biz başkalarının server'ına girip oynamayacak mıyız? O mod olayı bizim elimizde değil herhalde?

Green hell, stranded deep gibi oyunlar çok gerçekçi gelebilir o zaman aktif bir oyun istiyorsanız.

Green hell, stranded deep gibi oyunlar çok gerçekçi gelebilir o zaman aktif bir oyun istiyorsanız.
İki oyunda da CO-OP desteği yok maalesef.
Mod'lu da başkalarının server'ine gireceksin mecbur. Hiç uğraşma Rust al bence oyunun desteği yakında kesilecek gibi şimdiden sinyalleri geliyor.
Hocam Dayz'in ne bileyim böyle atmosferi ve zombi teması hoşumuza gidiyor. O yüzden almak istiyoruz. Rust da fena gözükmüyor ama bilemedim valla çok arada kaldım ya

DayZ modsuz sunucularda oynarsanız bana göre daha eğlenceli zor bir hayatta kalma mücadelesi verirsiniz. Rust ile kıyaslar isek DayZ aşırı zor Rust'a göre. Eğer sakin sakin takılıp doğanın keyfini çıkarmak gezmek istiyorsanız DayZ alın. Yok kolay olsun bam güm takılıcaz diyorsanız Rust alın.

DayZ şu an tam bir mod çöplüğü, vanilla desen yarım yamalak neredeyse "abondoned" yani uzun zamandır pek bir şey gelmiyor. Mod yüklemek için ayrı programlar lazım çok uğraşırsın.
DayZSALAUNCHER ile serverı seçiyorsun tek bir tıklama ile gerekli olan tüm modları indiriyor. Baya uğraşmış olduk haklısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…