DCS World uçuş simülasyonu kısa inceleme

Öncelikle merhabalar bu incelemeyi canım sıkıldığından yapma gereği duydum, özellikle üst seviye uçuş simülasyonu arayanlar buna göz atmalılar.

DCS World 2008 de ilk çıkışını yapmış olup yıllardan beri geliştirilen bir simülatördür, yani 2008'i görüp hemen ön yargı yapmayın çünkü 2008'deki hali ile şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var çünkü grafik motorundan tutun patlama efektlerine karşı her şey değiştirildi. Şimdi gelelim hava araçlarına yani modüllere. Simülatör de birçok uçak bulunuyor ve bunların yarısından fazlası erken erişim aşamasında yani tamamlanmamış vaziyetteler ayrıca 4 tane de helikopter bulunuyor.

Denemek isteyenler için DCS World bedavadır ve 2 tane sadece arcade tarzı yani birisi P-51 uçağının silahsızlaştırılmış versiyonu ve tuşlarına basılamayan SU-25T uçağı bulunuyor. Tamamen simüle olmadığına bakmayın yine de uçuş modeli kokpit üzerindeki saatlerin detayı falan oldukça kaliteli. Eğer derine inmek istiyorsanız yani ben tam simülasyon istiyorum kokpitte tuşlara basmak istiyorum diyorsanız o zaman kesenin ağzını açmanız gerekiyor yani F-14 uçağının tam simülatörüne sahip olmak istiyorsanız 80 dolar vermeniz gerekiyor ama Steam bölgesel fiyatlandırma yaptığı için şimdilik 338 liraya sahip olabilirsiniz. Ayrıca F/A-18C modülü de indirimde 280 liraya düşmekte. Bana kalırsa bu fiyatlara tepki gösterebilirsiniz ancak videolara baktığınızda verdiğiniz her kuruşun değdiğini göreceksiniz yani bir oyundan daha çok oynarsınız. Sadece F14 ve F18 bu kadar pahalı diğerleri biraz daha ucuz. Ayrıca Suriye haritasının ve F-16 modülünün geliştirildiği söylenmekte.

Haritayı soracak olursanız Karadeniz haritası bulunuyor yani oyun Gürcistan ve Gürcistan-Rusya sınırında geçiyor. Anapa şehrinden Batum'a kadar uzanmakta ayrıca Tiflis'de bulunuyor. Bu harita bedavadır. 3 tane de paralı harita vardır; Nevada, basra körfesi ve Normandiya bulunuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tüm DCS modülleri için : Modules

MİG-29, F15C, Su25A, Su-33, A10A, Su-27 uçakları tam simüle edilmiş değiller yani tuşlarına falan basamazsınız ama uçuş modeli ve yakıt tüketimi vs. bunlar gerçeğe göre simüle edilmiştir.

Fazla uzatmak istemiyorum o yüzden sorularınız varsa sorabilirsiniz. İncelemeyi kısa tutmak istediğimden dolayı çok detaya girmedim.

Eki Görüntüle 381428Eki Görüntüle 381429Eki Görüntüle 381430Eki Görüntüle 381431Eki Görüntüle 381432Eki Görüntüle 381433Eki Görüntüle 381434Eki Görüntüle 381435

Bu resimleri kendi oyunumdan kaydettim.

hocam steamdan mı oynanmalı yoksa kendi sitesinden mi kurulmalı f 16 sitede paralı dolar tl cinsi ödiyebilirim yani para yatırma olaslığım var ona göre cevap verirseniz sevinirim

Kendi sitesi daha iyi. Artık DCS oynamıyorum ama Steam'den aldıklarını Steam dışı sürümde de oynayabiliyordun şimdi nasıldır bilmiyorum.
şuan steamdan kurulu f 16 yada diğer uçaklardan haberim var silip tekrar siteden mi indirsem acaba ?

Kendi sitesi daha iyi. Artık DCS oynamıyorum ama Steam'den aldıklarını Steam dışı sürümde de oynayabiliyordun şimdi nasıldır bilmiyorum.
eklemeyi unuttum dcs worl için kayıt olamıyorum benim hesabıma bir onay formu yolladıklarını soylediler ama birşey gelmedi 45 dk olucak başka g mail ile kayıt oldum gene aynı sorun oldu siz giriş yaptınız mı ayrıca ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı