DDOS Bilişim Suçuna Girer Mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HeartbreakHotel

Hectopat
Dün Transformice adlı bir oyunu oynuyordum ). Kendimi Küçük düşürmek istemiyorum bu yaptıgım ne kadar doğru bilmiyorum ama). Bir kişi bir diğer kişiyle oyunda kavga etti ve beni o kişiyle karıştırıp bir link attı hiç bir şey söylemeden bilemezdim IP'mi öğreneceği :/ Amacının ne oldugu sonradan fark etti benim o olmadıgımı ama iş işten geçti 2 kez saldırıya ugradım. Tehditler savurdu hakaretler kavga ettiği kişi olmadıgımı sonradan kavrayana kadar. Hepsinin videosu var ve bilmiyorum. Sadece bir oyun olsa bile ben bunun peşini bırakmak istemiyorum. Yardımcı olurmusunuz ne yapabilirim bu konuda attığı link duruyor her tehditi duruyor. Sonucunda bugün de League of legends e erişemiyorum. Bu DDOS'çu yüzünden. Bana yardımcı olur musunuz? Gerçekten bilişim suçlarına girer mi bu bilmiyorum ama pes etmiycem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgi
O link trojan downloader ise sistemine sızmıştır. Değilse sadece IP almışsa modemi kapatıp açtığında IP adresin değişir.
CIA bile IP değiştirmiyorken modemi yeniden başlatıp IP'mi değiştireceksin? Şahsen ben onu CS 1.6 da ban yediğimde yapıyordum Resetlemek sadece güncelleme yapar.

Sent from my STUDIO 5.5 using Technopat Sosyal mobile app

Başlığa yanıt; Tabi suçtur.
Ancak DDOS'u kanıtlamak için yeterli bilgiye sahip olmadığınız az çok belli o yüzden fazla bir kanıt toplayamadıysanız bir işe yaramaz suçlamak için.

Sadece mesajların içerdiği videolar var ancak atan kişi ddos attıgını itiraf ediyor göstere göstere ve 2.kez ddos atmakla tehdit ediyor mesajla tabi bu dün yaşandı ddos atıldıgı anda ne yapılacagını bilmiyordum az önce bir şekilde ddos atan kişinin ip adresi gösteren bir komut buldum ama artık çok geç :/ Çok mu büyütüyorum bilmiyorum ama hakaretlerde içeriyor buda suç sayılmazmı

O link trojan downloader ise sistemine sızmıştır. Değilse sadece IP almışsa modemi kapatıp açtığında IP adresin değişir.

Hayır sadece bir resim linki attı açtıgımda ip mi buldu ve ddos attı benim aptallıgım da var tabi ama bilemezdim.Bilemiyorum bu kişinin attıgı link bile duruyor bende

@Silinen üye
O linki bence bir VirusTotal ile tarattır. Sistemini de bir antivirüs ile taratsan iyi olur. Bir daha da bilmediğin linklere girme. Linke gireceksen de VirusTotal ile tarat en azından.

Kişinin IP adresini bulmak istiyorsan sana attığı linkteki dosyayı VirusTotal'a yükle sonrasında davranış raporlarına gir sana atılan Trojan'ın hangi IP adresine bağlanıp, emir aldığını görürsün. Gerisi sana kalmış.

Not: DDoS atmak suç olduğunu biliyorsundur herhâlde.

Sana atılan virüsü temizlemek için ise;

1. İnterneti bağlantısını kesin.
2. Malwarebytes - AntiMalware kurun ve taratın ve bulunanları silin.
3. İnternet bağlantısını açın ve güçlü bir AV kurup bir daha Allah'ın izniyle böyle olayların olmamasını sağla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…