DDR 2 olan anakart yerine DDR 3 anakart takılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nİyazi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, geçenlerde ekrana görüntü gelmiyordu bir tamirciye götürdüm. Anakarttaki bu pile benzer olan şeylerin şiştiğinden dolayı ekrana görüntü gelmediğini ve anakartın değişmesi gerektiğini söyledi. Anakartım ddr 2 bi anakart ve sıfırı çok zor bulunuyor. Ve pahalı onun yerine ddr 3 anakart alsam ekran kartı ve diğer donanımlarla uyumlu olur mu? Yazım yanlışı veya diğer yanlışlarım varsa affola. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. El anakart almamı tavsiye eder misiniz?

Eğer çok samimi bir arkadaşından alacaksan al derim. Bozuk çıkarsa yakasına yapışabilirsin. Ama sahibinden.com gibi bir siteden ikinci el alırsan ve bozuk çıkarsa azını açıp tek bir kelime edemezsin kardeşim. Çünkü sana satan adamın "ben sattığımda sağlamdı, kesin sen bozdun" deme riski var. Yani sıfır al rahat et.

Peki ankarttaki bu pile benzer şeylerin biraz şişmesinin ekrana görüntü göndermeme gibi birşeyi var mı?

Evet, mümkün. Zaten bir anakartın kondansatörleri şişmişse "ben öbür dünyaya göç ediyorum, aklında bulunsun" mesajını vermiş demektir. Bahsettiğiniz durum bu.
Bunun geçici çözümü mevcut. Eğer anakart tamamen çöp olmamışsa bu kondansatörleri değiştiren bilgisayarcılar var. Fakat ömrü çok kısa olmakla birlikte bir daha ki arızasında ram'lerinizi de yanında götürebilir.

Bu kadar kötü değil sadece 2 tanesi şişmiş.

Dostum, isterse sadece 1 tanesi şişsin. O anakart maalesef çöp ve tamir ettirme riskini göze almanı hiç ama hiç tavsiye etmem. Yukarıda sana link attığım anakartı satın alabilirsin. Seni uzun yıllar idare edecektir. Genelde voltaj oynamasından kaynaklanır bu tip sorunlar.

Tavsiyen için teşekkürler dostum. Son birşey soracağım. Ben bi uğraştığımda format cd'si ile ekranı getirdim.

Merhaba,

Kondansatör tamiri çok zor birşey değil, iki ucu var.PCB'nin arkasından yani kondansatörün lehimli olduğu noktaların lehim başlarını eritince hemen karttan çıkar, sonrasında da bozulur demek doğru olmaz; sonuçta yeni parça takıyorsunuz. Ama şu olabilir anakart çok hırpalanmıştır, başka yerlerinde de sorun vardır, o tamam.
Yani anakartta başka yerlerde de akan dağılan yer varsa zaten atın..

Mahalle içi sevimli bir elektrikçi/TV tamircisi varsa, tercihen pek işi olmayan, elinde kondansatörlerle gidip yaptırabilirsin. Ya da iyi kötü lehim yaptıysan sen bile yapabilirsin(+/- kutuplara dikkat, anakartta yazmıyorsa sökmeden önce karta işaret at.)..Bu arada tanesi birkaç liradır, bilgin olsun..

Youtube'da motherboard capacitor replacement diye arat, sen karar ver.

Selamlar

Ek olarak ana kart almak istersen öncesinde anakart sitesine girip desteklediği komponentlerin olduğu listelere bak,(kalem kalem hepsi olmasa da oluyor).Ek olarak kaç RAM portu var, kaç GB'ye kadar RAM destekliyor(İşlemcin 32 destekler, ana kartın 8 gibi) vs vs..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…