DDR 3'ten DDR 4 sisteme geçişte format gerekir mi?

krkssemreq

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba, birazdan DDR3 sistemden DDR4'e geçeceğim hayli hazır anakart işlemci değişecek, bunun sonucunda format gerekir mi veya sıkıntı çıkmadan görüntü alabilir miyim? Flash bellek olmadan BIOS'tan format da atamam, anakart A520M k v2.

Arkadaşlar öncelikle merhaba, birazdan DDR3 sistemden DDR4'e geçeceğim hayli hazır anakart işlemci değişecek, bunun sonucunda format gerekir mi veya sıkıntı çıkmadan görüntü alabilir miyim? Flash bellek olmadan BIOS'tan format da atamam, anakart A520M k v2.

Evet temiz format atman gerekir.

Tamamen zorunlu değil şahsen başka bilgisayarda Windows kurulu olan diski farkı anakarta takıp boot menüsünden o Windows'tan başlatmıştım ama temiz ve stabil olması için tabii ki atılmalı.

Ben i3 540 ve H55 anakartta (yani bu da DDR3) içine Windows kurduğum SSD'yi olduğu gibi Ryzen 5 5600 ve B550 anakarta taktım, sıkıntı çıkarmadan açıldı.

Sıkıntı yaşama ihtimaliniz olan nokta, eğer şu anda BIOS'taki AHCI/IDE ayarı IDE olarak ayarlıysa, yeni anakartınızda bu muhtemelen AHCI olarak ayarlı olacağından dolayı ilk seferde bir mavi ekran hatası alabilirsiniz. Sistemi güvenli modda çalıştırıp sonra tekrar normal başlattığımda sorunsuz şekilde açılmıştı.

Ayrıca şu anda kullandığınız DDR3 anakart UEFI destekli değilse işletim sistemi MBR (Legacy) olarak kuruludur. İsterseniz sistemi GPT (UEFI) çevirebilirsiniz. Ek olarak eski chipset sürücüleri vb. şeyler sistemde kalıyorsa diye düşünerek müsait vakitte format atmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı