DDR 4 3000 MHz RAM'ler 2133 olarak çalışıyor

Gaddarbaba

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, MSI Tomahawk 170a anakartım mevcut, 6700k işlemciyle kullanıyorum.
Dual kit 8x2 DDR 4 3000 MHz RAM'im mevcut ve sorunsuz 3000 MHz'de çalışmakta iken yanına 16x2 3000 MHz daha ilave etmek istedim ve ne olduysa ondan sonra oldu. Hepsi 2133 MHz de çalışmaya başladı.
RAM'lerin hepsinin markası Corsair.
BIOS'tan XMP profilini aktif hale getirdiğimde, RAM'leri 3000 MHz olarak ayarladığımda bilgisayar hata mesajı vererek başlamıyor ve 2133 MHz haricinde de açılmıyor.
RAM'lere ilişkin detayları resim olarak ekleyeceğim
Ne yapmam gerekiyor 3000 MHz de çalıştırmak için? Yardımcı olursanız sevinirim. Önceki benzer sorunlara baktım ama bana faydası olmadı.

özelikler.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin hepsi kit olmadığından XMP açınca uyumsuzluk gösteriyor olabilirler. Yeni aldığın RAM'leri tek başına takıp 3000'de çalıştırmayı dene. Eğer yine 3000 açamazsan yeni RAM'lerin XMP modunda bir problem olabilir. Elle yaparsın o zaman. Veya 2933 MHz denersin.

Merhaba arkadaşlar, MSI Tomahawk 170a anakartım mevcut, 6700k işlemciyle kullanıyorum.
Dual kit 8x2 DDR 4 3000 MHz RAM'im mevcut ve sorunsuz 3000 MHz'de çalışmakta iken yanına 16x2 3000 MHz daha ilave etmek istedim ve ne olduysa ondan sonra oldu. Hepsi 2133 MHz de çalışmaya başladı.
RAM'lerin hepsinin markası Corsair.
BIOS'tan XMP profilini aktif hale getirdiğimde, RAM'leri 3000 MHz olarak ayarladığımda bilgisayar hata mesajı vererek başlamıyor ve 2133 MHz haricinde de açılmıyor.
RAM'lere ilişkin detayları resim olarak ekleyeceğim
Ne yapmam gerekiyor 3000 MHz de çalıştırmak için? Yardımcı olursanız sevinirim. Önceki benzer sorunlara baktım ama bana faydası olmadı.

Eki Görüntüle 1039530

Değerlerin okunması: iki RAM uyumlu gibi durmuyor.

Sonuç: Uyumsuzluk kaynaklı XMP açmanız durumda sistem çalışmaz. RAM'ler uyumsuz.
Uyumsuzlukları önlemek için elle OC yapabilir her iki belleği eşit bir değere sahip olacak şekilde OC edip çalıştırmayı denemeniz mümkündür.

Detay bilgi verebilir misiniz ? Ne yapmam gerekiyor?
Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar?
Değerlerin okunması: iki RAM uyumlu gibi durmuyor.

Sonuç: Uyumsuzluk kaynaklı XMP açmanız durumda sistem çalışmaz. RAM'ler uyumsuz.
Uyumsuzlukları önlemek için elle OC yapabilir her iki belleği eşit bir değere sahip olacak şekilde OC edip çalıştırmayı denemeniz mümkündür.
detay verebilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı