DDR 5 RAM'leri beklenmeli mi?

Bütçe
12.000

brkulk

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu: Amd Ryzen 5 7500f
Anakart: Asus TUF B650M-Plus
Gpu: ASUS TUF RTX 4070 Ti 12GB
Ssd: Samsung 990 Pro 2tb, Adata Legend 750 500gb
Ram: Corsair Vengeance RGB 2x16 GB 6000mhz CL30
PSU: ASUS TUF Gaming 850W Gold
Kasa: ASUS TUF GT501
Soğutma: Arctic Lq Freezer II 360 a-rgb
Monitör: LG 27GL83A 2K 144HZ İPS
Klavye: Steelseries Apex Pro
Mouse: Razer Deathadder V3
Kulaklık: Steelseries Nova Pro Wireless, 1MORE H1007
Ses Sistemi: Harman Kardon BDS 5+1
6 ay sonraya PC toplamak için para biriktiriyorum. AMD Ryzen 5600X ve RTX 3060 Ti düşünüyorum. DDR5 RAM'lerin 2021 ortalarıyla sonlarına doğru geleceğini duydum. Sistem toplayacağım zaman bekleyeyim mi, yoksa acele etmeyip DDR5 RAM'leri mi beklemeliyim?

Hocam ona göre anakartların fiyatları o zaman yükselir.

Bence beklemene gerek yok Ddr4 ramlar hala çok performanslı ama yinede bekleyebilirsin daha çok performanslı olur Ddr5 ramlar.

Ne zaman çıkacak bir bilgim yok fakat 6 ay sonrasına kadar yeni anakartlar, yeni ekran kartları ve yeni işlemciler de duyurulur. En güncel sistemi toplamak için bu konuyu o zaman düşünmek gerekiyor.

Hocam bir de o RAM'lar çok pahalı olacak değil mi?
O kısmını düşünmemişim.
Ne zaman çıkacak bir bilgim yok fakat 6 ay sonrasına kadar yeni anakartlar, yeni ekran kartları ve yeni işlemciler de duyurulur. En güncel sistemi toplamak için bu konuyu o zaman düşünmek gerekiyor.
12000 TL yetecek mi?

Elinizde bilgisayar varsa beklemeniz daha mantıklı olur.
DDR5'i AMD 6000 serisi işlemciler veya Intel 12. nesil işlemciler ile kullanabileceksiniz. Yeni anakartları da beklemeniz gerekecek. O zamana kadar paranızın değerini kaybetmeden üstüne de koyarsanız gerçekten uzun ömürlü, yükseltilmeye oldukça müsait bir sisteme sahip olursunuz.

Şu an elimde GTX 950M'lik bir laptop var idare ediyorum. 6 ay sonraya doğru dediğiniz gibi ileriye dönük parçalar alırsam mesela 6000 serisi işlemciler ve anakartlar,DDR5 desteği ile gelecektir. DDR4 bir bellek alırım sonra satıp DDR5'e geçebilirim diye düşünüyorum.
12.000 TL olarak düşünüyorum bütçeyi belki daha az bile olabilir zaten çok kısıtılıyım. Monitör evde 1366x768'lik monitör var Onu bağlayıp 2-3 ay sonra 2K'lık monitöre geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…