DDR2 ile DDR3 performans farkı

exsoso10

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Oyun anlamında arasındaki farklar nedir? Önemli midir yoksa pek bir fark yok mudur? Bende şimdi DDR2 anakart var LoL ve PUBG oynuyorum. Değiştirip DDR3'e yükselteyim mi yoksa onun yerine diğer parçalara mı yöneleyim?

Gen farkı var, gen farkı arttıkça performansta artar tabi ki ama bazen istisnalar olabiliyor. DDR3'e geçiş yaparsan yeni CPU ve yeni RAM almak zorunda kalacaksın. DDR2 ramler genellikle MHZ değerleri yüksek olmuyor. Genellikle işlemci cache değerleri fazla olmuyor. Nesilden nesile geçtikçe performans artışı oluyor kısaca.

Geçmişken DDR3 yerine DDR4'e geç.

RAM nesli yükseltmek maalesef oldukça meşakatli bir işlem çünkü hem anakart hem de işlemciyi de beraberinde güncellemek gerekiyor.

DDR2 bir sisteme taktığın işlemci ve kullandığın anakart çok eski olacağından yeni nesil DDR4'e geçersen bariz performans artışı görürsün.

Oyun anlamında arasındaki farklar nedir? Önemli midir yoksa pek bir fark yok mudur? Bende şimdi DDR2 anakart var LoL ve PUBG oynuyorum. Değiştirip DDR3'e yükselteyim mi yoksa onun yerine diğer parçalara mı yöneleyim?
Eğer bütçeniz el veriyorsa DDR4 daha güncel bir sisteme yönelin. Bütçeniz yetersizse eğer DDR3 2.el bir sistem kurabilirsiniz.

Benim de bulunduğum durum...
DDR3 sistemdeyim ve DDR4 sisteme geçerken arkadaşların dediği gibi RAM, anakart ve işlemci alman gerekiyor haliyle benim topladığım 3 parça 2 bin'i buldu..
Ryzen 5 2600 , MSI Tomahawk ve DDR4 8 GB 3000 MHz Ram, önerimdir fakat daha iyi anakart önerisi olan varsa beklerim :p

Eğer bütçeniz el veriyorsa DDR4 daha güncel bir sisteme yönelin. Bütçeniz yetersizse eğer DDR3 2.el bir sistem kurabilirsiniz.
Bütçem yok maalesef. Şöyle bir anakart var elimde "
Gigabyte GA-G41M-ES2L
" buna uygun en iyi performansı alacağım işlemci ve ekran kartı önerir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı