DDR2 sistem yükseltme

Damon Salvatore

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhabalar, alttaki sistemi kullanıyorum.
Gigabyte GA-P31 DS3L anakart, Q8400 3.2 GHz OC işlemci, Snowman M200 CPU Cooler, ASUS GT 430 ekran kartı, 2X2 GB 800 MHz DDR2 RAM, Concord 350W PSU, Windows 7 64 Bit, Acer 1440x900 75HZ IPS Monitör.

Yükseltme için 2 seçeneğim var:
1. Sistem aynı kalacak, ekran kartını GT1030, RX550, GTX750 Ti vb. kartlarla değişeceğim.

2. Kasa, güç kaynağı ve HDD hariç bilgisayarımdaki her şeyi satıp A320 anakart, 2x8GB RAM, Ryzen 3 2200G (ikinci el) işlemci ve 240GB SSD almak.

İlkini yaparsam ileride komple sistem değiştiririm ikincide hemen yapamam. 2000 TL gibi bir ücreti var, bu yazın sonunda yaparım.

Sizce hangisi daha mantıklı ve daha performanslı olur oyunlar için? Valorant, GTA 5, FIFA serisi ve Tomb Raider serisi oynuyorum. PUBG'ye de başlamayı düşünüyorum.

Not: PSU 350W.
Not2: Monitör 1440X900.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi çözüm bence biraz daha zorlayıp A320 ve 2200-3200G almanız olacaktır.

Hem güncele dönmüş olursunuz hem de neredeyse çoğu oyunu oynayabilirsiniz.

Ama derseniz ben hızlıca oynamak istiyorum PSU yerine Aerocool 400W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP400) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik bunu alın. Ekran kartı olarak GTX 750 Ti alıp keyfinize bakın sadece sse 4.2 destekleyen oyunları oynayamazsınız.

Evet 6-7 ay bekleyip DDR4'e geçeceğim galiba çünkü 750 Ti alsam bile 4 GB RAM ile kullanacağımdan FIFA 2021 PUBG ve Tomb Raider'de sorun yaşarım.

@Damon Salvatore güncele dönmek her zaman daha iyidir. 750 Ti'ın ömrü de çok uzun değil. İdare eder çoğu oyunda ama b çoğu oyunda da sorun çııkarabilir.

RAM'i 8 GB yapsanız oynarsınız ama nereye kadar. En iyisi APU ile baştan başlayıp ardından ise ekran kartı almak.

Alırken ise RAM 2x8 kit olarak almaya dikkat edin 20₺ daha ödeyip kit alın daha sağlıklı çalışacaktır ayrıca Dual Channel olduğundan performansınız neredeyse 2 katı artmış olacaktır.

@Damon Salvatore güncele dönmek her zaman daha iyidir. 750 Ti'ın ömrü de çok uzun değil. İdare eder çoğu oyunda ama b çoğu oyunda da sorun çııkarabilir.

RAM'i 8 GB yapsanız oynarsınız ama nereye kadar. En iyisi APU ile baştan başlayıp ardından ise ekran kartı almak.

Alırken ise RAM 2x8 kit olarak almaya dikkat edin 20₺ daha ödeyip kit alın daha sağlıklı çalışacaktır ayrıca Dual Channel olduğundan performansınız neredeyse 2 katı artmış olacaktır.

RAM 8 yapıp 750 Ti alabilirdim ama anakart Max 4 destekliyor RAM konusunu biliyorum 2x8 GB ve 3000 MHz altı almayacağım mümkünse 3200 alırım ama 3000 altına düşmem kit almak derken aynı RAM'dan 2 tane alsam olmuyor mu kit olanlar pahalı oluyor.

RAM 8 yapıp 750 Ti alabilirdim ama anakart Max 4 destekliyor RAM konusunu biliyorum 2x8 GB ve 3000 MHz altı almayacağım mümkünse 3200 alırım ama 3000 altına düşmem kit almak derken aynı RAM'dan 2 tane alsam olmuyor mu kit olanlar pahalı oluyor.

Neden kit önerdiğimi de açıklamak istiyorum başta size.

Siz RAM'leri tek tek aldığınız zaman aynı gözükse bile içten aynı olmazlar. Seri numaraları kullanılmış çipler bile farklı olabilir. Örnek olarak Corsair vengence serisi sürü ile fakrlı çipli modeli bulunmakta. Herhangi bir çakışma veya performans düşmesi olmaması ve RAM'lar arası uyumsuzluk yüzünden hata almanızı istemeyiz.

RAM alırken 2x8 modül kit almak daha avantajlı olacaktır. Neden diye sorarsanız kit olduğundan seri numaraları aynı ve birbiri ile en senkron biçimde çalışacak şekilde üretilir bu kitler. Bu ise hem performansa katkıda bulunan az da olsa hem de RAM'den kaynaklı neredeyse tüm sorunların önüne geçmiş olur.

3000MHz altına düşülmemeli bu saatten sonra bence gereksiz para ödenmiş oluyor daha düşük değerdeki belleklere.

Dediğim gibi mümkün olduğunca kit almaya yönelin, araştırın uyguna 2x8 kit bulun burada hepsini atıp sorun hangisini tercih etmeniz gerektiğiniz yanına ise en fazla şu kadar bütçem var yazmayı da unutmayın.

Neden kit önerdiğimi de açıklamak istiyorum başta size.

Siz RAM'leri tek tek aldığınız zaman aynı gözükse bile içten aynı olmazlar. Seri numaraları kullanılmış çipler bile farklı olabilir. Örnek olarak Corsair vengence serisi sürü ile fakrlı çipli modeli bulunmakta. Herhangi bir çakışma veya performans düşmesi olmaması ve RAM'lar arası uyumsuzluk yüzünden hata almanızı istemeyiz.

RAM alırken 2x8 modül kit almak daha avantajlı olacaktır. Neden diye sorarsanız kit olduğundan seri numaraları aynı ve birbiri ile en senkron biçimde çalışacak şekilde üretilir bu kitler. Bu ise hem performansa katkıda bulunan az da olsa hem de RAM'den kaynaklı neredeyse tüm sorunların önüne geçmiş olur.

3000MHz altına düşülmemeli bu saatten sonra bence gereksiz para ödenmiş oluyor daha düşük değerdeki belleklere.

Dediğim gibi mümkün olduğunca kit almaya yönelin, araştırın uyguna 2x8 kit bulun burada hepsini atıp sorun hangisini tercih etmeniz gerektiğiniz yanına ise en fazla şu kadar bütçem var yazmayı da unutmayın.

Peki son olarak bu RAM nasıldır Apacer Panther AH4U16G32C08Y7GAA-2 16GB DDR4 3200Mhz 2x8GB Black - Gold Gaming (Oyuncu) Ram - incehesap.com
Bu markanın SSD'lerini biliyorum saglamlar ama RAM'lari ilk defa gördüm.

Bunu alabilirsiniz. SSD konusunda gayet başarılı bir ürün piyasaya sürdüler ancak RAM konusunda ben pek emin değilim.
@246941 hocam sistem toplama konusunda çok daha iyidir onun fikri olabilir. Ayrıca @RPM hocam da fikirlerini belirtirse eğer daha emin olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı