DDR2 sistemde Chrome hatası

MetalDreamer3

Kilopat
RAM
1+2 3GB 667MHZ
SSD veya HDD modeli
SANDİSK 240GB
Ekran kartı
GEFORCE 7300
Anakart
MERCURY PVM900M
İşlemci
Pentium Dual-Core E5300
Merhaba,

Bir emekle topladığım ciddi parçalara sahip bir render/gaming sistemim var, ancak bir yandan da müzikal ve stüdyo kayıtları gibi şeylerle uğraşıyorum (elektrogitar için reaper, OBS ve FL Studio gibi)

Oyun oynadığım bilgisayarıma ses kartı, stüdyo mikrofonu, Gaming kulaklık+mikrofon gibi şeyler bağlayıp yükleyince bilgisayar tabiri caiz ise mal oldu diyebilirim her şey Arap saçına döndü ses alamadım cızırtı kaldıramadım derken hepsini bir şekilde toparlayıp bıraktım ama kapatıp açtım hepsi gitmiş ayarların vs. randıman tutmadı yani.

Hem bu ek ses driverları ve programları hem oyun ve Discord görüşmeleri hepsi beraberinde gitmiyordu.
Bende 600₺ para bayılıp monitör, kasa, hoparlör, klavye, mouse dahil tam takır bir sistem aldım. Bu sisteme ses kartını ve stüdyo parçalarını bağlayıp bu sistem ile beraberinde yürütürüm dedim müzikal işleri.
Ancak umduğum gibi olmadı sistem özellikleri şöyle;
Pentium Dual-Core e5300.
1+2 3GB RAM 667MHz.
GeForce 7300 SE ekran kartı.

Bu sisteme 240GB SSD yüklemesi yaptım ona da önce Windows 7 ve sonra Windows 10 kurdum (SSD'nin tam performansta çalışmayacağını biliyorum neredeyse yarı yarıya belki de.)

Bu sistemde en çok kullanacağım şeylerden biride "Chrome tarayıcısı. Bu tarayıcıda YouTube'da bir video açmak yaklaşık 1dk alıyor ve videonun yanındaki diğer bölümlerin yüklenip açılması ise ortalama 2dk kadar zaman alıyor bana göre bu çok fazla ve absürt geldi sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu YouTube'daki videoları ve genel olarak Chrome tarayıcısını daha hızlı ve seri bir hale getirmemin bir yolu var mı acaba?
Biliyorum sistem DDR2 ve çok da bir şey beklememek lazım ama eğer gözden kaçırdığım bir şey varsa bunu atlamak istemiyorum varsa bir şey halledip hızlandırmak veya varsa bir alternatif çözüm/yol kullanmak istiyorum.

Chrome bu işlemci için artık çok gelişmiş onun yerine şu ikisini deneyin.

Yazdığınız amaçlar için 2 çekirdek yerine Q9xx işlemciler daha yatkın olurlardı.

Yazdığınız amaçlar için 2 çekirdek yerine Q9xx işlemciler daha yatkın olurlardı.

Sistemi ilk aldığımda 1GB RAM vardı üstünde. Bunu 3 veya 4 yapmak için bilgisayarcıya gittiğimde sistemdeki işlemciyi değiştirdik ama anakart eski kaldığı için okumadı/açmadı böyle birkaç tane işlemci deneyip açılan en iyi işlemciyle bıraktık bizde maalesef elimdeki bu 🙁

Hocam bu sistemde bana normal geldi açıkçası. Kullandığınız parçalar neredeyse 20 yıllık. Ilk seri I cpular, ryzen öncesi amd cpular şu an baya hantal kalıyor. Hatta geçenlerde 4 veya 7. Nesil i5 işlemcili, Samsung evo ssdli laptop bile bana çok yavaş gelmişti. Chrome açılması 5-6 saniye sürüyordu. Hal böyleyken 3gb Ram ile pentium işlemciden çok fazla performans bekliyorsunuz.
Ki chrome zaten ram yeme canavarı. 8 gb altında raminiz varsa chrome kullanmak sistemi çok zorlar

Pekala Chrome yerine bu sistemde en verimli kullanabileceğim tarayıcı ne olurdu?
(Özellikle medya oynatmak için)

Bu tarayıcıları deneyeceğim şimdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı