DDR3 2400 MHz vs DDR4 2400 MHz RAM

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Elimde DDR3 bir sistem var ve performansından memnunum. Herkes DDR4'e geçmek gerektiğini söylüyor. Başlıkta yazdığım RAM'ler arasında bir performans farkı var mı? Varsa hangi işlemler için?

DDR3 2400 MHz diye bir yok kanka maksimum DDR3 1600 MHz var. Elinde DDR3 bir sistem varsa DDR4 RAM takamazsın işlemcin desteklese dahi anakartın desteklemez.

Edit; Tabii ki aralarında dağlar kadar fark var koskoca bir nesil geçmiş aralarından. DDR4 çok daha iyi.

Bu biraz göreceli bir şey, DDR4 sistem de o sistemdeki işlemci ne? Anakart ne? Sendeki işlemci ve anakart ne?

Benim için önemli olan kullandığım işlemci ve ekran kartının oyunlarda verdiği performans ve DDR4 ve daha pahalı olan sistemden yer yer daha iyi veriyor. Ama DDR3 deyince bazı çok bilmiş kişiler tepeden bakıyor. Sinir oluyorum bu duruma.

Benim için önemli olan kullandığım işlemci ve ekran kartının oyunlarda verdiği performans ve DDR4 ve daha pahalı olan sistemden yer yer daha iyi veriyor. Ama DDR3 deyince bazı çok bilmiş kişiler tepeden bakıyor. Sinir oluyorum bu duruma.
Eyvallah da hala cevap vermeni bekliyoruz şu an :D.
Sendeki işlemci ve anakart ne? "DDR4" dediğin sistemdeki işlemci ve anakart ne? :D

DDR3 2400 MHz diye bir yok kanka maksimum DDR3 1600 MHz var. Elinde DDR3 bir sistem varsa DDR4 RAM takamazsın işlemcin desteklese dahi anakartın desteklemez.

Kardeşim yazdığından hiçbir şey anlamadım. Sen DDR3 2400 MHz diye bir şey yok diyorsan bilmiyorsun demek ki. Marka model; G.Skill Ripjaws 4x2 8 GB 2400 MHz XMP destekli DDR3 RAM var elimde. İşlemcinin temel frekansı düşük olsa da overclock ile anakartım 2400 MHz RAM desteklediği için kullanabiliyorum. Ki RAM'lerin 1.65 Volt'ta çalışma özelliği de var.

Edit; Tabii ki aralarında dağlar kadar fark var koskoca bir nesil geçmiş aralarından. DDR4 çok daha iyi.
DDR3 2400 mhz var. Ayrıca arada nerdeyse fark yok.

Sendeki işlemci ve anakart ne? "DDR4" dediğin sistemdeki işlemci ve anakart ne? :D.

X3440 işlemci. Anakartım ECS H55-M v1.1. Anakartın 2400 MHz RAM desteği mevcut. Mosfet soğutucuları da mevcut.
Sendeki işlemci ve anakart ne? "DDR4" dediğin sistemdeki işlemci ve anakart ne? :D.

Ya ben belirli bir sistem söylemedim DDR4 için. Demek istediğim şey performans olarak muadili olan bir sistem çok daha pahalıya mâl oluyor. Aradaki tek fark neredeyse DDR teknolojisinin farklı olması.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı