DDR3 anakarta DDR3L RAM takma

mucahitkocak

Hectopat
Yer
Çankırı, Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem;
Intel Xeon X3450 2.67GHz
AMD Radeon HD6570.
Kingston 2+2 GB RAM.
P7H55-M LX anakart.
Bu sisteme 2 GB olan RAM'ları alıp yerine 1 tane 8GB DDR3L RAM takacağım.
Sizce uyumlu mudur? Sıkıntı çıkar mı?
Bir de DDR3L RAM'lar 1.35v da çalıştığı için görüntüde gecikme olabiliyormuş, bu bende olur mu? Veya olursa hissedilebilecek düzeyde mi olur?

İşlemciye İntel'in sitesinden baktığımda en fazla 32 GB RAM, anakartta da bir slotta en fazla 8 GB RAM destekliyor. Dolayısıyla rahatlıkla 8 GB RAM takılabilir. Ama DDR3L RAM çalışır mı, tam emin değilim. Çalışırsa da gecikme biraz fazla olur.

Arkadaşlar, elimdeki RAM'ları kenara koyacağım sadece 8 GB kullanacağım, zaten anakart 8 GB üstü RAM desteklemiyor.

Anakartın RAM slotlarına giden voltaj 1.5, o dediğin RAM'in voltajı ise 1.35 bahsettiğim voltaj farklılığı bu. RAM'e fazla voltaj giderse yanabilir diye düşünüyorum. Hem o RAM Ultrabook ve mobil cihazlarda kullanılan düşük güç tüketimi için üretilmiş RAM'ler miş. BIOS'tan RAM slotlarına giden voltajı 1.35'e çekebilme gibi bir şey yapabiliyorsan şansını deneyebilirsin.

Anakartın RAM slotlarına giden voltaj 1.5, o dediğin RAM'in voltajı ise 1.35 bahsettiğim voltaj farklılığı bu. RAM'e fazla voltaj giderse yanabilir diye düşünüyorum. Hem o RAM Ultrabook ve mobil cihazlarda kullanılan düşük güç tüketimi için üretilmiş RAM'ler miş. BIOS'tan RAM slotlarına giden voltajı 1.35'e çekebilme gibi bir şey yapabiliyorsan şansını deneyebilirsin.
Çok sağolun, 1.5v almaya karar verdim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı