DDR3 anakarta GDDR kaç ekran kartı takılabilir?

Bluezy

Hectopat
DDR3 anakartım var, GDDR kaç ekran kartı takabilirim? Ya da ekran kartımın GDDR kaç olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI Express slotunun versiyonu anakartın güncelliğine göre 2.0 olabilir ilk seri DDR3 anakartlardan ise PCI Express 3.0'a göre bir miktar FPS kaybı olur ama önemli olan kullandığın işlemci takacağın ekran kartını besleyebilecek güçte ise sorun olmaz.

DDR3 anakartlar GDDR6 ekran kartlarını desteklemiyor. GDDR5'e kadar takabilirsin. CPU-Z ile GDDR kaç olduğunu öğrenebilirsin.

PCI-e X16 slotu olan bütün anakartlar PCI-Express slotlu ekran kartlarını destekler yanlış bilgi verme.
Sadece PCI-e X16 slotu 2.0 ise bant genişliği PCI-e X16 3.0'a göre düşük olduğundan bir miktar FPS kaybı olur ama çoğu durumda bu 3-5 FPS kadar oluyor.

PCI-e X16 slotu olan bütün anakartlar PCI-Express slotlu ekran kartlarını destekler yanlış bilgi verme.
Sadece PCI-e X16 slotu 2.0 ise bant genişliği PCI-e X16 3.0'a göre düşük olduğundan bir miktar FPS kaybı olur ama çoğu durumda bu 3-5 FPS kadar oluyor.
Tamamen takamaz demiyorum. Takar çalışır fakat senin de dediğin gibi performans düşüşü oluyor işte. Anakartlar resmi olarak desteklemiyor. DDR3 anakarta maximum ne kadar iyi bir işlemi takabilirsin ? Darboğaz olur her türlü.

Tamamen takamaz demiyorum. Takar çalışır fakat senin de dediğin gibi performans düşüşü oluyor işte. Anakartlar resmi olarak desteklemiyor. DDR3 anakarta maximum ne kadar iyi bir işlemi takabilirsin? Darboğaz olur her türlü.

Ama yazdığına göre o anlam çıkıyor işte. Bu arada arkadaş hangi anakart-işlemciyi kullandığını belirtmemiş fakat DDR3 anakart destekleyen en iyi işlemciler bildiğim kadarıyla Intel Core i7-4790K'ya da AMD FX serisinden FX-8350 gibi işlemciler var. Bu işlemcilerde özellikle i7-4790K GTX 1070-1660 Ti besleyebilecek güçte 1080P çözünürlükte. Ama başlığı açan arkadaşın kullandığı işlemci ve anakartı bilmediğim için varsayımda bulunarak söylüyorum bunları tabii ki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı