ARK | Intel® Xeon® Processor E5-2630L (15M Cache, 2.00 GHz, 7.20 GT/s Intel® QPI)
Anakart - P9X79 - ASUS
Hi-Level ürün alman o sistem için ilginç olmuş.
Anakartın daha üst frekanslardaki RAMleri de destekliyor, işlemcin max 1333 diyor ama pratikte xmp profillerinden ya da manuel olarak 1600'de kullanabilirsin. Hi-Level olduğu için çok emin değilim, xmp profili olmayabilir. Global bir marka olsaydı sorun olmazdı, çoğu destekliyor çünkü.
Bu tarz bir sistem kullandığına göre render alıyorsun. Dolayısıyla quad-channeli bozmasan daha iyi. Yani 4+2 yaparsan artık quad olarak kullanamazsın.
Bir de işlemcinin maksimum bellek bant genişliği değeri ilgimi çekti, 42.6 GB/s diyor ben bundan aslında saniyede 42.6 GB veriden fazlasını RAM'de işleyemiyor diye yorumluyorum.
Desteklenen RAM miktarı kullanılan RAM frekansına göre değişiyor. İşlemci linkinde belirtiliyor. Ek olarak:
http://cache-www.intel.com/cd/00/00/49/00/490092_490092.pdf
RAM miktarının artmamasını da RAMlerin uyuşmamasına bağlıyorum. Gene de eskilerden birini çıkarıp o şekilde tekrar dene, bir ihtimal.
1600'de çalıştırmak için zaten 1333lüklerin takılı olmaması gerekir yoksa olabilse dahi onlar takılı olduğu için 1600 de çalışmazlardı.