Ekran kartı tam olarak nedir Nvidia GT630 mu?Elimde 630 ekran kartı var ekran kartı DDR3 anakartım ise DDR2 destekler mi acaba?
Anakartiniz UEFI Bios desteklemiyorsa en fazla 600 serisi ekran karti takilabilir, yani GT630 ise takilir.Elimde 630 ekran kartı var ekran kartı DDR3 anakartım ise DDR2 destekler mi acaba?
Takılmaz.Elimde 630 ekran kartı var ekran kartı DDR3 anakartım ise DDR2 destekler mi acaba?
Uyumsuzluk olur abire hatalar alırsın.Elimde 630 ekran kartı var ekran kartı DDR3 anakartım ise DDR2 destekler mi acaba?
Biri RAM, diğeri ekran kartı... Farklı şeyler. Anakartınızda PCI slot varsa takılır tabii. Tabii ekran kartı GT 630 ise.
Ekran kartı tam olarak nedir NVIDIA GT630 mu?
Anakartın RAM tipi ekran kartının VRAM tipinden bağımsız.
Anakartın RAM tipi ekran kartının VRAM tipinden bağımsız.
Nasıl yani?
Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Anakartın DDR tipi, takılacak Ram ile ilgilidir, bu Ram’ler işlemci ile uyumlu çalışır.Takılmaz.
Uyumsuzluk olur abire hatalar alırsın.
UEFI Bios destekliyor olması lazımAnakartiniz UEFI Bios desteklemiyorsa en fazla 600 serisi ekran karti takilabilir, yani GT630 ise takilir.
Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Anakartın DDR tipi, takılacak RAM ile ilgilidir, bu RAM'ler işlemci ile uyumlu çalışır.
Ekran kartının VRAM tipi ise GDDR olarak isimlendirilir ve ekran kartının kendi işlemcisi, yani GPU ile uyumlu çalışır.
Kosacası anakartın veya RAM'lerin DDR'ı ile ekran kartının GDDR'ı arasında hiçbir alaka yok.
DDR3 bir anakart olan ASUS P8P67 ile GDDR5 bir ekran kartı olan GTX 1070'i çıktığı günden beri kullanıyorum, hiçbir sorun yaşanmıyor.
Takabilirsiniz tabii ki. Anakartın PCI Express girişi, ekran kartınınkinden düşükse darboğaz yaşarsınız, tam performans alamazsınız sadece ama uyumlu çalışır.UEFI Bios destekliyor olması lazım
Yani takabilir miyim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.