DDR3 ile DDR3L beraber kullanılır mı?

herhangi bir problem olmaz eğer ram slotun 1.5 destekliyorsa benim kullandıgım 2 ram de 1.35 v dı 4+2 2 olanı cıkarıp 4 gb 1.5 w olan ram taktım üstelik cl değeri mhz değeri de farklı cl ve mhz değerini düşük olana cekiyor voltaj yüksek olanda calısıyor dual kanal olarak

Adı üstünde birisi DDR3 birisi DDR3L benim laptopum var 4 GB diğer laptopum bozuldu ondaki de DDR3L bende ondaki RAM'i alıp bu laptopuma takmayı denedim ama tabii ki de olmadı boşuna denemeyin zarar vermeyin sisteme olmaz bilgisayara RAM takmak istiyorsanız aynı marka aynı voltajda ve DDR3 olduğuna dikkat edin daha iyi ve verimli çalışıcaktır ama DDR3 ile DD3l aynı yerde çalışmaz bilgisayardan kaynaklı olarak uyumluluk sağlayamaz.

Ya kanka gidip 5 yıl önce ki konuya yorum yapmışız sonradan fark ettim

slot destekliyorsa olabilir benim sistem normalde ddr3l destekliyor gözüküyor ama ddr3 1.5 v bir ram diğer ram 1.35 suan dual channel calısıyor sıkıntısız

Aynen 5 yıl vay be

Gigabyte h61m s2pv anakartta ddr3 ve ddr3l birlikte çalışıyor sual olarak

DDR3 ile DDR3L farklı voltajlarda çalıştığı için aynı anda kullanmanızı tavsiye etmem. Yanma gibi bir durum ortaya çıkabilir.
Hocam DDR3L dediğiniz ram, hem 1,35V hem de 1,5V değerinde çalışabilen ram demektir. DDR3 ise 1,5V de çalışır yani DDR3L, DDR3'ü kapsar. Sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…