DDR3 ile GDDR5 Ekran Kartları arasında Crossfire olur mu?

byrupi

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Soğutma ve İklimlendirme
Herkese Selamlar...

Elimde HD 5670 DDR3 bir ekran kartı var.
Ucuza bir HD 5770 veya daha üstü bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Crossfire yapacağım. Alacağım ekran kartları muhtemelen GDDR5 olacak.

Crossfire işleminde farklı bellek türlerine sahip olması sorun teşkil eder mi ?

Öyle bir şey yapmayın. Oyun konusunda neredeyse hiçbir işinize yaramaz ve çok fazla güç tüketir. Sisteminiz genel olarak güzel. Elinizdeki HD 5670'i satın. Artan para ile yeni bir ekran kartı alın.

Öncelikle HD5670 ile HD5770'i CF yapamazsınız. Kaldıki bildiğim kadarıyla HD5670 Crossfire'ı zaten desteklemiyor. Cf için en alt kart sanırım 5770 ya da 5750 olması lazım. İlla yapacağım dersen iki tane 5770 ile Cf yapabilirsin ancak performans açısında hiç de tatmin etmeyecek bir setup olur. TDP değeri gereksiz yüksek olur. Ve muhtemelen alabileceğin bir HD7770 o setupın iki katı performans verecektir.

Yorumlarınız için teşekkürler. AMD'nin Crossfire destekleyen kartlar için yaptığı bir tabloyu buldum.

Şuan topladığım sistemim borcunu ödüyorum. Bitince güncel bir kart alacağım bütçeme göre.

d4wxr.jpg

d4x4w.jpg

Var ama oda tam değil. :)

Birinci kanal x16 hızında destek verir iken, ikinci kanal x4 hızında destek veriyor. Eğer yanlış anlamadıysam.

• Multi-GPU Support
    Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology
  • Expansion Slots
    1 x PCIe 2.0 x16 (blue)
    1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
    2 x PCIe 2.0 x1
    2 x PCI

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı