DDR3 RAM DDR3L aynı mı?

sadeceferode

Centipat
Evet benim 4 GB RAM'lik bir notebookum var bunu 8 GB yapacağım (2 slot var) ve alcagım. RAM DDR3L ama benim PC'de DDR3 takılı her şeyi aynı voltajı MHz'leri sizce bir sorun olur mu?

Ekran Alıntısı.PNG

Bendeki RAM DDR3 ama 1.35V çalışıyor.

x.PNG

Alacağım RAM bu, sonunda DDR3L var, sizce sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam notebooklarda DDR3 RAM'ler 1.35 V'da çalışır. Masaüstünde 1.5 V ile çalışır. Bu nedenle DDR3 Low Voltage anlamına gelen L ibaresi bulunur notebook RAM'lerinin yanında. DDR3L diye belirtilen RAM'ler notebook içindir. Sizin laptopta da gördüğünüz gibi RAM'ler 1.35V ile çalışıyor. Yani RAM'iniz DDR3L'dir, alırken 1.35V yazmasına dikkat edin ve CL değerinin aynı olmasına dikkat edin. Mümkünse aynı model almaya çalışın.
Düzenleme: Buyrun, bende de bu şekilde yazıyor DDR3L notebook RAM'i.
ram.jpg

Hocam notebooklarda DDR3 RAM'ler 1.35 V'da çalışır. Masaüstünde 1.5 V ile çalışır. Bu nedenle DDR3 Low Voltage anlamına gelen L ibaresi bulunur notebook RAM'lerinin yanında. DDR3L diye belirtilen RAM'ler notebook içindir. Sizin laptopta da gördüğünüz gibi RAM'ler 1.35V ile çalışıyor. Yani RAM'iniz DDR3L'dir, alırken 1.35V yazmasına dikkat edin ve CL değerinin aynı olmasına dikkat edin. Mümkünse aynı model almaya çalışın.
Cl değerlerine nerden bakabilirim yardımcı olurmusunuz ?

Evet benim 4 GB RAM'lik bir notebookum var bunu 8 GB yapacağım (2 slot var) ve alcagım. RAM DDR3L ama benim PC'de DDR3 takılı her şeyi aynı voltajı MHz'leri sizce bir sorun olur mu?

Eki Görüntüle 474307
Bendeki RAM DDR3 ama 1.35V çalışıyor.

Eki Görüntüle 474308
Alacağım RAM bu, sonunda DDR3L var, sizce sıkıntı olur mu?
Farklıdır. Sistemde ddr3l takılıysa diğer takacağında ddr3l olmalı. Piyasada bulmakta zulümdür dd3l ramleri.

Düzenleme: Buyrun, bende de bu şekilde yazıyor DDR3L notebook RAM'i.Eki Görüntüle 474314
Yanlış bilgi. DDR3 çalıştıran notebook'larda var. Siz 1.35V RAM alırsanız sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.

Beyler uzun zaman oldu bunları yazmışsınız ama bende RAM alıcam 4 gb ramım var 8gb ram alıcam
ama benim BELLEK TÜRÜ=DDR3SDRAM ve 1.35 V / 1.5 V yazıyo !!!! ben şimdi DDR3L alsam ve 1.35
alsam çalışırmı !!!! LÜTFEN CEVAP YAZINN !!!!!!!!!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı