DDR3 RAM önerisi

kimliksiz9654

Centipat

Bilgisayarıma uygun RAM için yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm sistemlerimi incehesap'dan topladım. Bir sorun çıkmadı. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. Orası gayet güvenilir bir alışveriş sitesi. Kendim 100'e yakın alışverişimi ordan yaptım.

RAM Upgrade'niz için bence;
1- İşlemcin nedir? Kaç MHZ destekler
2- Anakartın nedir? Kaç MHZ destekler
3- PSU'nun durumu nedir? (Watt, OCCT testi)
4- Başka Upgrade yapılacak mı?
5- Belirlediğiniz bütçe var mı?
6- Bekleme imkanınız var mı? DDR5 çıkacak.

Eki Görüntüle 485557
ADAMIN DÜŞÜK PC Sİ VAR SEN DDR5 TEN bahsediyorsun ))

ADAMIN DÜŞÜK PC Sİ VAR SEN DDR5 TEN bahsediyorsun ))

Arkadaş yeni sistem toplarsınız daha iyi olur demek istemiş. Bildiğiniz gibi, hiç bir forum üyesi ve bilgili insan eski sisteme şunu bunu al demez, genelde diyorum, yeni sistem toplamanız daha iyi olacaktır derler, ki haklılar ama bütçe malum olunca elden bir şey gelmiyor.

Anakartınızın marka modelini yazarsanız daha rahat cevap verebiliriz güzel kardeşim, yoksa afaki sallamak olur gerisi. Sebep artık yeni ve eski ddr3 ramlar var benim anakartım eski 2010 model(civarı), işlemcide o model malum imzada var, ben 4x4 aldım 4slot 16gb destekliyordu, kullanım kılavuzunda da 1 slot 4gb tan fazla desteklemez yazıyordu, ona göre ram aldım.

Dersen ki bu yeni eski nedir diye DDR3 lerde benim bildiğim 16 çipli yani önünde ve arkasında 8 er çip olan ramlar eski tip(benim anakartta bunları destkliyor sadece), birde bir yüzü 8 çip, diğeryüzü boş olanlar var bunlarda yeni diye biliyorum, eski dahi olsa anakartımı çalıştırmadığı gerçeğini değiştirmiyor bunlara dikkat etmezsen vatandan aldığım yeni nesil 4GB 1333MHz DDR3 ram(tek tarafında 8 çip vardı) gibi elinde patlar, tecrübe insana çok şey öğretiyor, vatandan alışveriş yapmamak gibi . Ramı 8 kez değiştirip yinede geri almadılar, bunun için kingston a mail atıp tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyormuş, dedim siz satıyorsunuz bunu nasıl geri alamıyorsunuz diyince, sorumlu biz değiliz, biz sadece satıcıyız demeleri insanı çileden çıkartıyor, insan sattığı şeyin arkasında durmayacaksa neden satar ki?

Neyse konuya dönelim; Yani anlayacağın, ram olayı biraz karışık, o sebeple sen anakart marka modelini yaz, bizdde güzel güzel cevabımızı verelim, en kötü sitesine gir bak deriz yani.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 485557
kardeşim crucial sitesine git diyecem orda bu site senin pc ni otomatic tarama ile tespit ediyor hangi ram sana en fazla olur diye ama ingilizce site, bu nedenle sen anakartın neyse markası onun sitesine git markanı yaz veya google aama motoruna markanı yaz ve özellikleri diye ilave et örenirsin kaç mhz en fazla olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…