DDR3 RAM olan laptopa DDR4 RAM takılır mı?

Yorumlar için teşekkür ederim. DDR3 olacağı kesin. Marka Toshiba SATELİTE S855-S5381. Bilgisayar malzemesi satan arkadaşın dediğine binaen 8+8=16 GB RAM takmayı düşünüyorum ama internette gördüğüm kadarı ile bir çok uyumsuzluklar oluyor. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. CPU-Z programı 800Mhz gösteriyor. Ne olur kesin bir bilgi alsam ona göre sipariş vereceğim. 16 GB olur mu, kaç mhz olmalı fark eder mi? teşekkür ederim.

Bu olur mu mesela

Son düzenleme:
800 dediğin sayıyı 2 ile çarpıyorsun. Bellekleriniz 1600 MHz frekansında çalışıyor. Anakartınızın 16 GB bellek desteği varmış. (8+8) DDR3 1600 MHz 1.5V bellek takabilirsiniz. Mümkünse ikili(kit) bellek olsun. Tek tek alacaksanız da tamamen aynı bellekten iki tane alın. Voltajı 1.35 olan belleklerden de var. Onlardan almayın çalışmayabilir.
toshiba.jpg

800 dediğin sayıyı 2 ile çarpıyorsun. Bellekleriniz 1600 MHz frekansında çalışıyor. Anakartınızın 16 GB bellek desteği varmış. (8+8) DDR3 1600 MHz 1.5V bellek takabilirsiniz. Mümkünse ikili(kit) bellek olsun. Tek tek alacaksanız da tamamen aynı bellekten iki tane alın. Voltajı 1.35 olan belleklerden de var. Onlardan almayın çalışmayabilir.
Eki Görüntüle 505483

Hocam çok teşekkür ederim ya valla harikasın. tam voltajı soracaktım, onu da yazmışsın. Eyvallah kardeş işin rast gele. içindeki kingston aynı markayı almayı düşünüyorum. zaten alınabilecek farklı bir üst teknoloji yok anladığım kadarıyla. tekrar teşekkürler. Bir de bir bilene denk gelmişken müsadenizle bir soru daha sormak isterim. SSD ile güncelleştirme yapacağım. markası toshiba diye SSD'yi aynı marka almam uyumu noktasında bana bir artı sağlar mı? Yoksa Sundisk (1TB) hepsiburadada çok uygun ondan almayı düşünüyorum. marka ve önerileriniz varsa beklerim tekrar çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı