Arkadaşlar merhaba. ASUS M5A97 r2.0 anakartım var ve 8 GB RAM kullanıyorum 4 slotlu. Görev yönetici performanstan baktığım zaman sıkıştırılmış 3.7 GB ve 4.2 kullanılabilir yazıyor. Neden böyle anlam veremedim. Ekstra olarak 4 GB daha ilave RAM takmak istiyorum bilgisayarıma fakat tekli kullanmak fazla iyi değil, çift çift takmalısın diyorlar yani 4 yerin iki tane 4 4 al, 16 GB 4 slotlu kullan, tekli alma diyorlar. Aydınlatabilir misiniz? Fotoğraf bıraktım. RAM'imin tam adı nedir? İnternete ne diye aratmalıyım? Teşekkürler. Ve anakartım iyi mi tam anlayamadım. Stoklarda tükendi olarak gözüküyor, fiyat bilgisine erişemedim.
Evet 2*4 toplam 8 GB takılı bilgisayarım özelliklerde 8 GB yüklü gözüküyor fakat dediğim gibi görev yöneticisi performans kısmından baktığımda 4.2 kullanılabilir yazıyor.
Elindekileri satıp mahalle bilgisayarcısı veya bit pazarı veyahut ikinci el uygulamalarında 2*8 alman daha iyi olur. Üstte denildiği gibi mavi ekran veya stabilite sorunları oluşabiliyor farklı bellek kullanımında. Hem dual channel olarak daha iyi performans alırsın.