DDR3 RAM uyumu

Baykurt06

Centipat
Ek bir RAM alıp sistemimi 16 GB'a çıkartmayı düşünüyorum. Sistemim
  • İşlemci: Intel i7 3770 3.40GHz
  • Anakart: H61H2-MV (Exper)
  • RAM: Crucial 8 GB(DDR3, 1333MHz, CL8)
  • Ekran kartı: GTX745 4 GB
  • Güç kaynağı: Huntkey 230V
İkinci el Kingston 8 GB DDR3, 1333MHz CL9, KVR1333D3N9/8G modelini almayı düşünüyorum. Sorun olur mu, alırken nelere dikkat etmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın en fazla 16 GB RAM destekliyor. MHz olarak 1600 1333 MHz'ler de destekliyor. O RAM olabilir ama 2. el olarak o RAM'i nasil kullandiklarina bagli. Eģer biliyorsan alıp kullanabilirsin ama bana kalırsa uzun dönem kullanacaksan sıfır alman en mantıklısı.

Anakartın en fazla 16 GB RAM destekliyor. MHz olarak 1600 1333 MHz'ler de destekliyor. O RAM olabilir ama 2. el olarak o RAM'i nasil kullandiklarina bagli. Eģer biliyorsan alıp kullanabilirsin ama bana kalırsa uzun dönem kullanacaksan sıfır alman en mantıklısı.
mevcut ram im 1333mhz, 1600 alırsam sorun oluşturmaz mı ?

AIDA64 kullanabilirsin ya da UserBenchmark: RAM Speed Test Tool - Compare Your PC buradan programı indirip bakabilirsin.
biraz zor olsa da memtest86 kullanmaya karar verdim. Eğer başarabilirsem bilgisayarı yeni ramle çalıştırıp oyuna gireceğim, eğer bu aşamayı geçerde teste sokacağım. Sonra iki ram i birlikte takıp tekrar oyuna girip tekrar teste sokacağım. Memtest86 hakkında bilginiz veya bana bir tavsiyeniz var mıdır hocam ?

biraz zor olsa da memtest86 kullanmaya karar verdim. Eğer başarabilirsem bilgisayarı yeni ramle çalıştırıp oyuna gireceğim, eğer bu aşamayı geçerde teste sokacağım. Sonra iki ram i birlikte takıp tekrar oyuna girip tekrar teste sokacağım. Memtest86 hakkında bilginiz veya bana bir tavsiyeniz var mıdır hocam ?
Direk Techopat'ın yaptığı videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş'ın hazırladığı videoda gayet güzel anlatmış eski ama iş görür.
Biraz zor olsa da Memtest86 kullanmaya karar verdim. Eğer başarabilirsem bilgisayarı yeni RAM'le çalıştırıp oyuna gireceğim, eğer bu aşamayı geçerde teste sokacağım. Sonra iki RAM'i birlikte takıp tekrar oyuna girip tekrar teste sokacağım. Memtest86 hakkında bilginiz veya bana bir tavsiyeniz var mıdır hocam?

Oyuna girmeden MSI Afterburner'ı yüklerseniz oradan test edebilirsiniz eğer uğraşırım diyorsanız bir oyun seçin ilk kendi raminizle değerlere bakın sonra aldığınız RAM'la bakın hemen hemen aynı iste değerler sorun yok demektir. Oyundan sonra da Memtest ile test edin eğer gene bir şey çıkmaz ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Direk Techopat'ın yaptığı videoya bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş'ın hazırladığı videoda gayet güzel anlatmış eski ama iş görür.

Oyuna girmeden MSI Afterburner'ı yüklerseniz oradan test edebilirsiniz eğer uğraşırım diyorsanız bir oyun seçin ilk kendi raminizle değerlere bakın sonra aldığınız RAM'la bakın hemen hemen aynı iste değerler sorun yok demektir. Oyundan sonra da Memtest ile test edin eğer gene bir şey çıkmaz ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

satıcı senin testlerinle uğraşamam dedi, bizim iş biraz gecikecek. Teşekkürler yardımınız için hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı