DDR3 RAM'de MHz arttırma nasıl yapılır?

UniqueWir

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 4460
GT 730
12GB RAM
Meslek
Öğrenci
Selamlar elimde ki RAM'ler 4+8 toplam 12 GB DDR3 1333MHz'de çalışmakta ve bunları overclock ile 1600 MHz yapabilir miyim? Nasıl yapcamı bilmiyorum. BIOS'da bulamadım ve yaparsam sistemde sıkıntı çıkarır mı? Ve BIOS maalesef ki güncel değil. UEFI destekliyor fakat güncelliyemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• anakart.PNG
    anakart.PNG
    16 KB · Görüntüleme: 29
  • resim_2024-07-05_143513683.png
    resim_2024-07-05_143513683.png
    18,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar elimde ki RAM'ler 4+8 toplam 12 GB DDR3 1333MHz'de çalışmakta ve bunları overclock ile 1600 MHz yapabilir miyim? Nasıl yapcamı bilmiyorum. BIOS'da bulamadım ve yaparsam sistemde sıkıntı çıkarır mı? Ve BIOS maalesef ki güncel değil. UEFI destekliyor fakat güncelliyemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sorun çıkabilir. Uğraşmayın bence. Gereksiz bir yükseltme olur.

@Pixel_less cevapladınız için teşekkür ederim kusura bakmayın geç döndüm ve bir şey daha sormak istiyorum şu an oyun oynarken mavi ekran yiyorum araştırdım ve RAM'den dolayı oldunu söyledi biri orantısız çalışıyor dedi Memtest86 yapmamı söyledi o testi yapamadım şu an mimdump dosyası boş ama RAM'den dolayı yoksa başka bir sorundan mı mavi ekran yiyorum tam anladım oyun ortasında mavi ekran yiyorum ve bu sorun drop yememede sebep oluyor.

@Pixel_less cevapladınız için teşekkür ederim kusura bakmayın geç döndüm ve bir şey daha sormak istiyorum şu an oyun oynarken mavi ekran yiyorum araştırdım ve RAM'den dolayı oldunu söyledi biri orantısız çalışıyor dedi Memtest86 yapmamı söyledi o testi yapamadım şu an mimdump dosyası boş ama RAM'den dolayı yoksa başka bir sorundan mı mavi ekran yiyorum tam anladım oyun ortasında mavi ekran yiyorum ve bu sorun drop yememede sebep oluyor.
Hangi oyunda yiyorsunuz?

Hangi oyunda yiyorsunuz?

Bilgisayarı yeni formatladım ve şu anda Valorant'ta yiyorum dün akşam 4 5 kere minecarfttada yedi masaüstü mavi ekran yedimde normal mavi oluyor fakat oyundayken yedimde pembe oluyor.

Her oyunda yiyorsanız çalıştıra "mdsched" yazın ve RAM testini başlatın. Memtest86 kadar iyi değil ama iş görür bir test.

O test i yaptım bir sorun çıkmadı.

Bilgisayarı yeni formatladım ve şu anda Valorant'ta yiyorum dün akşam 4 5 kere minecarfttada yedi masaüstü mavi ekran yedimde normal mavi oluyor fakat oyundayken yedimde pembe oluyor.
Sürücüleri kurdunuz mu format sonrası. Ayrıca üstte dediğim testi de bir yapın.

Testi yaptıysanız Furmark testi yapın 1 tane de. Ekran kartında sorun var mı onu da görürüz.

Olmadı OCCT ile işlemci testi yapın. OCCT ile tek tek deneyin donanımları.

Sürücüleri kurdunuz mu format sonrası. Ayrıca üstte dediğim testi de bir yapın.

Testi yaptıysanız FurMark testi yapın 1 tane de. Ekran kartında sorun var mı onu da görürüz.

Sürücüleri lenononun sitesinden kurdum ekran kartını da kendi sitesinden dediniz "mdsched" testi yaptım fakat bir sorun çıkmadını söyledi Windows.

FurMark yapın hata almazsanız OCCT ile donanımları deneyin.

CPU Zden olan furmak yapsam olur? + OCCT nedir bir bilgim yokta.

CPU zden olan furmak yapsam olur? + OCCT nedir bir bilgim yokta.

Pardon CPU Z de olan bench testmiş internetten bakıp furmak yapim hemen.

Hangi ayarlarda yapmalıyım?

Intel HD4600 ile bir buçuk dakika beklettim fakat herhangi bir hata almadım 10 FPS ile şu an OCCT ile donanımlarıma bakacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı