DDR3 RAM'ler Neden DDR4'ten Pahalı?

NERLD

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar yanlış duymadınız. Bazı yerlerde DDR4'ten pahalılar, bazılarında ise DDR4 ile kafa kafayalar.

Peki neden böyle pahalı bu RAM'ler? Yeni nesil DDR4 sistem toplamak varken adam niye DDR3 alsın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pazarlama tekniği dostum.

Senin hangi sistemi toplayacak olman önemli değil, hangi sistemin fazla kullanıcısının olması önemli.
Talep varsa fiyatta artar istediği kadar eski olsun. Bilmem anlatabildim mi.

İ5 4460-4690K Gibi bir sürü haswell işlemci olduğu için DDR3 sistem RAM yükseltme isteyen kitle daha fazla bu yüzden firmalar akıllı olup DDR4 ile aynı fiyata satıyorlar.

Eski sistemini yükseltmek isteyenler için, pazarlama taktiği geliştirmişler, kullanıyorlar.

Artık fazla üretilmediğinden, az olduğundan pahalı.

Aradan uzun zaman geçti (3 yıl) ben de eski laptop'um için 2gb ddr2 ram bakıyordum buna rastladım. Elimdeki 2gb ddr2 ramlar bozuldu. Ama fiyatları görünce şok oldum. Muhtemelen evet üretimi az olduğu için pahalı ama bir yandan da ddr2 gibi eski bir teknoloji ile modern 2gb ya da 4gb ram üretmek pahalıya geliyor. DDR2 zamanında boyutu standart 1gb ya da 512mb idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…