DDR3 Sistem ile DDR4 Karşılaştırması

Luchnik

Megapat
Katılım
18 Aralık 2014
Mesajlar
511
Makaleler
1
Yer
Star City
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Merhaba iki sistem topladım. Biri DDR3 biri DDR4. Aralarındaki fiyat farkı aşırı gelmedi bana. İki bütçeyide karşılayabilirim. Uzun süre bilgisayar değişmek istemiyorum. Toplamışken tam toplayayım.Lakin bu fiyat farkını verdiğimde performans artışı beni tatmin eder mi? Uçurum olur mu? Çok fark olur mu diye tecrübeli insanların fikrini almak istedim. Recep ve Ali abimizin DDR4 sistem toplama videosunu izledim. i7 5820k yı toplamıştınız. İ7 4790k ile arasında performans farkını çok merak ediyorum. Recep veya Ali abi özellikle sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum.

Birinde Z97 diğerinde X99 chipseti var illa ki farkları olucaktır.

DDR3 SİSTEM :

10876548_1052666654749796_1838303864_o.jpg



DDR4 SİSTEM :


10882851_1052664488083346_1495055935_o.jpg


şimdiden teşekkürler
 
Ödeme gücünüz elveriyorsa 500 lira fark ödenip DDR4 sistem alınmalı. İki sene sonra herkes DDR4 sistem toplamaya başlarken üzülmeye gerek yok.
 
DDR3 ile DDR4 arasında fark yok, çok az. O yüzden DDR4'lü bir sistem toplamak çok mantıklı değil eğer oyun amaçlı kullanacaksan bilgisayarı. Aslında bana göre bir bilgisayar alıp uzun süre kullanmak yanlış olur çünkü her sene yeni işlemciler ve ekran kartları çıkıyor. Mesela bahsettiğin ASUS Z97-PRO yeni çıkacak 5.nesil Intel işlemcileri destekleyecek, şu anki işlemciler 20nm teknolojisini kullanıyor 5.nesil ise 14nm teknolojisini kullanacak. Bu sayede şu anda Intel işlemcilerin içinde bulunan 1Milyar 400 Milyon tane bulunan transistör sayısı 2 Milyara olabilir büyük ihtimalle, bahsettiğin 5820K'da ise 2Milyar 600 Milyon transistör bulunuyor. Yani aradaki makas bayağı bir daralacak 5.nesil işlemciler çıktığında 5820K arasında ama bu farkı sen eğer oyun amaçlı kullanacaksan anlayacağını sanmıyorum.

Eğer bekleme gibi bir konu söz konusuysa bekle çünkü 5.nesil işlemciler 2015 kışı çıkacağı söyleniyor ama bekleyemem dersen i5'li bir sistem topla sonra bir daha işlemciyi değiştirirsin. Ayrıca 5.nesil işlemciler farklı teknolojileri destekleyebilir 4790K ve 5820K'dan. Bana göre oyun amaçlı bir sistem topluyorsan daha uygun fiyatlı, tabiki ekran kartı iyi olması şart, bir sistem toplayabilirsin. Bir kere bir sisteme para vermektense uygun fiyatlı bir sistem toplayıp 3-4 senede bir bazı parçalarını değiştirmek daha mantıklı. Tabiki maddi durumun buna el veriyorsa, ki veriyor diye düşünüyorum çünkü bu sistemi toplamayı düşünen bir kişi ileride de parça değiştirmede sorun yaşamaz diye tahmin ediyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı