DDR3 sistemde GDDR5 RX460 Çalışır Mı?

justattack

Hectopat
Daha fazla  
Benim DDR3 bilgisayarım var ve RX460 almak istiyorum fakat RX460 DDR5. Ben bunu bilgisayarıma monte edebilirsem çalışır mı?
Bilgisayarımın özellikleri:
  • Intel Core i5
  • R7 250
  • 4GB RAM (RAM'i 8 yapacağım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabikide takabilirsin. Sisteminin DDR3 olmasının ekran kartıyla herhangi bir ilgisi yok. Sadece RAM lerini DDR3 takmak zorundasın. RX 460 ı yazdığın işlemciyle darboğaz yaşamadan kullabilirsin diye düşünüyorum. Burada en önemli nokta, kullandığın monitör. Eğer VGA bir monitör kullanıyor isen; kesinlikle bir aktif çevirici kullanmak zorundasın. Ekran kartında HDMI, Displayport ve DVI girişleri vardı, sanırım. Özetle; RX 460 ı yazdığın sisteme rahatlıkla takabilirsin. Fakat dediğim gibi kullanacağın monitör çok önemli. Araştırdığımda çeviricilerle sorun yaşayanlar olmuştu diye hatırlıyorum. Tabii eğer monitöründe ekran kartı girişlerin varsa sorun yaşamaman lazım. Bu arada güç kaynağının da sorunsuz ve şuan r7 250 ile kullanabildiğin için yeterli olduğunu düşündüğümden, ondan hiç bahsetmedim. Eğer eski ise sisteminin ne kadar güç tükettiğini kontrol etmen gerekir. Bir de markasız ve sertifikasız güç kaynaklarında zamanla ilk alındığında ki W değeri zamanla içindeki parçalar kalitesiz olduğundan azalmakta. Neticede güncel bir ekran kartı almayı düşünüyorsun. Beklemediğin bir anda kartı yakmak istemezsin. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı