DDR4 2133 MHz vs 3000 MHz RAM

Mitmit34

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim:
  • A320m DS2
  • Ryzen 3 1200
  • Asus Geforce 1050TI OC 4GB
  • 8 GB 2133 MHz RAM
Ek bir RAM aldım, 8 GB DDR4 2133MHz. BF1'de 64 kişilik maçlarda 40 FPS altı alıyordum ve sağlam droplar yaşıyordum. 16 yapınca da pek fayda etmedi. RAM'leri aldığım yer 3000MHz RAM'lerle degişim yapabileceğini söyledi. 100 liralık bir fark var, sizce performansa etkisi olur mu ve fiyat farkına değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performansa etkisi kesinlikle olacaktır. Ancak 100 TL kabul edilebilir bir değer değil. İade etme gibi seçeneğiniz varsa edin. Yoksa manuel overclock deneyin. Bazı sitelerde 3000 MHz'ler 2133 MHz'lerden daha ucuza satılmakta.

Sistemim:
  • A320m DS2
  • Ryzen 3 1200
  • Asus Geforce 1050TI OC 4GB
  • 8 GB 2133 MHz RAM
Ek bir RAM aldım, 8 GB DDR4 2133MHz. BF1'de 64 kişilik maçlarda 40 FPS altı alıyordum ve sağlam droplar yaşıyordum. 16 yapınca da pek fayda etmedi. RAM'leri aldığım yer 3000MHz RAM'lerle degişim yapabileceğini söyledi. 100 liralık bir fark var, sizce performansa etkisi olur mu ve fiyat farkına değer mi?
Hocam ek olarak RAM aldığınızı söylüyorsunuz ki mevcutta 8 GB RAM'iniz varmış anladığım kadarıyla. Eğer aldığınız yer sizin elinizde ki RAM'ide 3000 Mhz ile değişim yapacaksa hiç düşünmeden değiştirin. Yok sadece yeni aldığınız 8 GB'lık RAM'i değiştirecekse boşuna fark ödemeyin çünkü yeni aldığınız 8 GB RAM de 2133 Mhz frekansında çalışacaktır.

Hocam ek olarak RAM aldığınızı söylüyorsunuz ki mevcutta 8 GB RAM'iniz varmış anladığım kadarıyla. Eğer aldığınız yer sizin elinizde ki RAM'ide 3000 Mhz ile değişim yapacaksa hiç düşünmeden değiştirin. Yok sadece yeni aldığınız 8 GB'lık RAM'i değiştirecekse boşuna fark ödemeyin çünkü yeni aldığınız 8 GB RAM de 2133 Mhz frekansında çalışacaktır.
Kendi elimdeki rami satışa koydum 2 adet 8 gb 3000MHZ alıcam.Zaten birinin parasını verdim. 50 TL fark vericem 350 lirada diger ram 400 TL ye gelicek bana. indirim kuponlarıyla 350ye patlıcak
Performansa etkisi kesinlikle olacaktır. Ancak 100 TL kabul edilebilir bir değer değil. İade etme gibi seçeneğiniz varsa edin. Yoksa manuel overclock deneyin. Bazı sitelerde 3000 MHz'ler 2133 MHz'lerden daha ucuza satılmakta.
Anakartımın ram ,işlemci oc destegi olmadını söylediler
AMD işlemciler için RAM hızları çok önem teşkil ediyor. 100₺ ek ücret verip almanız yararınıza olacaktır.
BF1 multiplayer'da drop sorunları,düşük FPS cok canımı sıkıyor. İşlemciyi değiştircem ama bütcem kısıtlı idareten bişiler deniyorum 40 FPS versin sabit başka bişey istemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı