Zennun

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
~ 144 Hz Oled Monitor

~ RTX 3080 8GB Laptop GPU

~ 32 GB RAM

~ Amd Ryzen 7 5800H CPU

~ Logitech G305 Mouse

~ Headphones: YK Desing V1 Pro Max
Meslek
Kütüphane Görevlisi
Gençler bende Lenovo İdeaped 320IKB var(modelini istiyenlere 5 6 civarı atarım). Benim bilgisayarda RAM slotları 2 tane. Ben de 4 GB RAM var. Bilgisayarın arkasını açtım, ama RAM çıkartılmıyor. Anakart ile bağlı sanırım. Bir türlü çıkartamadım. Tek bir slot boş. DDR4 8 GB RAM daha alsam CS:GO gibi FPS oyunlarında iyi performans alabilir miyim? Yakında GTA 4' te indiriceğimde. Eğer çıkartılıyorsa o ilk slottaki 4 GB RAM benim için çok iyi olur en fazla desteklediği RAM 16 çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart destekliyorsa takarsın 12gb çoğu oyuna yeterde artar bile ama senin PC de CS GO ne FPS verir bunu Rama bakarak söyleyemeyiz PC nin tam donanımsal bilgisini yazarsan bı fikir sunabiliriz. Ayrıca 4gb ramle yine CS oynarsın 16gb şart değil yani.

Yanlış Bilgilendirme
Yeni nesil laptopların RAM'leri genellikle anakarta gömülü şekilde geliyor. 4 GB RAM oyunlar için çok yetersiz, ilave 8 GB RAM, oyunlarının kararlılık içerisinde çalışmasına büyük fayda sağlayacaktır.

RAM'in artması oyunlar için iyi olacaktır ama her iki RAM'de aynı kapasitede olursa daha iyi performans alırsın.
Tabii MHz, CL, Bellek üretici markaların aynı olmasını saymıyorum bile.

Gömülü değil lehimli geliyor o da bir kısmında geçerli tamamında değil. Benim tavsiyem 4GB RAM'i satıp 8+8 yapmandan yana olacak. 4+8 yaptığın zaman RAM'ler Dual-Channel çalışmayacak. Güzel bir avantajdan mahrum kalacaksın.

Konuyu açan arkadaşın belirttiği cihazda 4 GB RAM lehimli olarak geliyor bu da bir nevi gömülü anlamına gelmiyor mu ya da gömülü RAM nasıl oluyor?

2 üründe 4 GB RAM lehimli olarak belirtilmiş.

Gömülü ve lehimli aynı şeyler değil.

Gömülü ve lehimli aynı şeyler değil.
Yeni RAM alacak arkadaş, lehimli RAM'i çıkarıp, 8 GB RAM mi lehimleyecek? Harici bir bileşen olmadığına göre anakart üzerinde bulunuyor. Lehimli, gömülü, entegre, tümleşik olarak adlandırılabilir. Ayrıca lehim işlemi neyin üzerine uygulanıyor? Anakartın. Kelime oyunu yapmaktan başka bir şey bilmiyorsunuz.

Lehimi çıkarda yenisini tak. Bu o kadar kolay bir şeymi etrafı anakakart. Yanlış bir şey yapılırsa bilgisayara bir şey olmaz mı?

Teknoloji ile özellikle anakart teknolojisi ile olan münasebetin gözlerimi yaşlarla doldurdu. verdiğin bilginin üzeri çizilmiş ve yanlış olarak işaretlenmiş hala aynı şeyi savunup duruyorsun. PCI ve D-Ram yuvaları hadi onu geçtim kuzey köprüsü ile lehimli RAM'i bir tutacak zihinde bir adamın kalkıp burada
Kelime oyunu yapmaktan başka bir şey bilmiyorsunuz.

demesi gerçekten forumdan soğutacak bir şey. Ağır konuşmuştum düzelttim forum üslubu gereği sende buna uysan iyi edersin.
@Raeml işin profesyonelleri için o RAM'leri değiştirmek çocuk oyuncağı. Gerçi Türkiye içerisindeki teknik servislerin %90'ı profesyonel sayılmaz altını çizmek lazım bu noktanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…