DDR4 4 slot RAM dizilimi doğru mu?

RAM'ler Dual modda çalıştığı zaman arkadaşın dediği gibi daha verimli çalışıyorlar. Özellikle Ryzen sistemlerde daha da hissediliyor. Yine de siz RAM'leri 32-16-32-16 şeklinde takıp Dual hale getirebilirsiniz. Ama yani ellemek istemiyorsanız bırakın kalsın sorun yok bu şeklinde. Sadece biraz daha RAM performansı elde edeceksiniz. (şayet iki RAM grubu da Dual olursa)

Hocam şuan farkettim de zaten RAM'leri olması gerektiği gibi takmışsınız. 1. slot ve 3. slotta 32 GB'lik RAM'ler takılı. Diğerlerinde de 16'lıklar. Sanırım 16'lıklar, 32'liklerin timingleri yüzünden Dual çalışamıyor. RAM'lerden iyi anlayan arkadaşlar daha çok yardımcı olurlar elbet.

Benim bildiğim, RAM'ler eğer timing değerleri birbirini tutuyorsa Dual çalışabiliyorlar. Bu durumda 16'lıkların neden çalışmadığını bilmiyorum.

Hocam şuan farkettim de zaten RAM'leri olması gerektiği gibi takmışsınız. 1. slot ve 3. slotta 32 GB'lik RAM'ler takılı. Diğerlerinde de 16'lıklar. Sanırım 16'lıklar, 32'liklerin timingleri yüzünden Dual çalışamıyor. RAM'lerden iyi anlayan arkadaşlar daha çok yardımcı olurlar elbet.

Benim bildiğim, RAM'ler eğer timing değerleri birbirini tutuyorsa Dual çalışabiliyorlar. Bu durumda 16'lıkların neden çalışmadığını bilmiyorum.
Fakat Anakartta 1 ve 2 slot yani arka arkaya 32 takılı. Sonra da 3 ve 4 arka arkaya 16 takılı.

Genelde 1 ve 3 olur diye biliyorum.

Hocam siz en temizi RAM'leri çaprazlama takın :D En iyi öyle anlarız olup olmadığını. Yani gönderdiğiniz resme baktığımızda 1. slot 32 GB, 3. slot ta 32 GB gözüküyor. Ama yan yana taktım diyorsunuz. Muhtemelen program yanlış gösteriyor.

Aynı frekans ve CL değeri var hocam. Özellikle uyum sorunu yaşanmasın diye aldım.

Ramleri paylaştım CPU - Z den. 2 tanesinde dual 2 tanesinde Single yazıyor.

Bu şekilde olması sorun yaratır mı ya da performansta ciddi düşüş olur mu? @GodMode

FPS tarzı oyunlar oynamıyorum. Sanal windows açıyorum bilgisayarım ile.
Sizin baktığınız kısım belleğin rank türünü gösteriyor. Çift kanal olup olmadığını Memory sekmesi altında gösterir.

Dosya Ekleri

• ram1.png
    ram1.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı