Çözüldü DDR4 anakarta DDR5 ekran kartı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes13254

Hectopat
Yer
Kaer Morhen
Daha fazla  
Bir çok yerde bu sorunun yazıldığını gördüm fakat belli bir cevap görmedim. Benim ekran kartı eskidi (RX550) DDR4 bir ekran kartı, anakartım A320M DDR4 anakart, ben şimdi ekran kartımı GTX1050-1060'a yükseltebilir miyim? Teşekkürler.
Not: Bazı yerlerde DDR 4-5 falan önemsiz ekran kartı için diyorlar o zaman niye bir sınıflandırması var ki?

Çözüm
DDR4 anakarta GDDR6 ekran kartı bile takabilirsiniz. Anakartların RAM mimarisinin ne olduğu önemli değil, GDDR6 demek ekran kartında bulunan ekran kartının belleklerinin mimarisiyle ilgilidir. Anakartla bir alakası yoktur.
Bir çok yerde bu sorunun yazıldığını gördüm fakat belli bir cevap görmedim. Benim ekran kartı eskidi (RX550) DDR4 bir ekran kartı, anakartım A320M DDR4 anakart, ben şimdi ekran kartımı GTX1050-1060'a yükseltebilir miyim? Teşekkürler.
Not: Bazı yerlerde DDR 4-5 falan önemsiz ekran kartı için diyorlar o zaman niye bir sınıflandırması var ki?

DDR4 RAM için ekran kartı için değil.

DDR4 veya 3 RAM slot yapısını belirler. Ekran kartı slotu ise standart slottur ve değişmez. GDDR ise ekran kartında bulunan belleklerin arabirimi gibi bir şeydir, tam ismini bulamadım :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı