DDR4 anakartla DDR3 RAM ve tüm ekran kartları uyumlu olur mu?

Eymen Atak

Hectopat
Daha fazla  
Benim sistem biraz eski değiştireceğim için anakart falan bakıyorum. Baktığımda benim anakartta ekran kartı yeri en sola dayalı, ekran kartını direkt oradan takıyorsun. Baktığım anakartlarda ortada falan ekran kartı slotu. Bir sıkıntı çıkarır mı? Bir de RAM'ler DDR3, anakart DDR4 var baktığım anakartta. RAM'ler sıkıntı yapar mı? Kasamın ismini, linkini, hiçbir şeyini bulamadım.

Şu anki sistem:
  • Anakart: Gigabyte GA-H55-UD3H
  • Ekran kartı: AMD R7 240.
  • İşlemci: Intel Xeon X3440.
  • RAM: Hi-Level 2x4GB DDR3.

DDR3 RAM uymaz ama ekran kartı takılır.

Benim sistem biraz eski değiştireceğim için anakart falan bakıyorum. Baktığımda benim anakartta ekran kartı yeri en sola dayalı, ekran kartını direkt oradan takıyorsun. Baktığım anakartlarda ortada falan ekran kartı slotu. Bir sıkıntı çıkarır mı? Bir de RAM'ler DDR3, anakart DDR4 var baktığım anakartta. RAM'ler sıkıntı yapar mı? Kasamın ismini, linkini, hiçbir şeyini bulamadım.

Şu anki sistem:
  • Anakart: Gigabyte GA-H55-UD3H
  • Ekran kartı: AMD R7 240.
  • İşlemci: Intel Xeon X3440.
  • RAM: Hi-Level 2x4GB DDR3.
Hocam muhtemelen olmaz mavi ekran hatası alma ihtimaliniz yüksek.

DDR4 bir sisteme geçişte sizin için işlemci, RAM ve anakart gerekiyor.

Hocam şüpheniz varsa ekran kartınızı satıp, bütçe yükseltip ikinci el daha performanslı ekran kartlarına göz atabilirsiniz.

İşlemci çok düşük FPS'ler veriyor ondan değişmesi gerek onun için de anakartın değişmesi gerek yavaş yavaş diziyorum zaten.

DDR4 bir sisteme geçişte sizin için işlemci, RAM ve anakart gerekiyor.

Tamamdır sağ ol yavaş yavaş yavaş RAM falan alırız zaten ben tam DDR4 sistem hazır olunca koyarım kasaya toplayana kadar eski sistemden devam. Sonra eski sistemin paraçaları da satarım.

MSI A320M-A PRO AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ve yanına da Ryzen 1200.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı