DDR4 RAM tavsiyesi

laozu

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kasaya yeni 2 adet 16'lik RAM almak istiyorum şu an toplam 16 GB ve yetmediğini hissediyorum bazı durumlarda.
Sistemim şu şekilde; Ryzen 5 5600 işlemci, AMD Radeon 6600XT XFX ekran kartı, anakart Gigabyte B450M S2H.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Nasıl bir sorun var bende 8 GB X4 şeklinde var: 3
Maalesef bir çok aynı segmentte marka ve modelde RGB bu kadar sıkıntılı değil. Ayrıca 2x8'in yanına başka bir 2x8 set ekledim. İkisinin de çip üreticisi farklı çıktı. Önceden rahatlıkla 3200 MHZ'yi Overclock yapıp 3400 ile 2 sene kullandım sorunsuz. Ama sonradan eklediklerimle bunu gerçekleştirmem artık mümkün değil. Diğer markalarda da belki farklı çip üreticileri nedeniyle benimkine benzer şeyler vardır ama bugüne kadar hiç bir arkadaşım başka marka ve modeldeki Ram'ler ile benim yaşadığım sorunları yaşamadı.

Hocam bende de 2x8 16gb ram var 3200mhz 2x16 mı alayım yoksa yanına 2x8 daha mı ekliyim diye düşünüyorum 4x8 olduğunda mhz düşer diyorlar 3200çalışan ramlar ne kaç mhz ye düşer

Eğer imkanınız varsa kesinlikle 2x16 şeklinde alın hocam. Dİğer türlü riskli çünkü. Ben önceden 3200'ü 3600'e kadar cl dahi düşürerek yükseltebilirken şimdi yanına 2x8 ekleyince stok ayar dışına çıkamıyorum.

Hocam stok 3200 de çalışsa yeter benim için.
Zaten 2x8 RAM var üzerinde yeni alacağım RAM de 2x8 3200MHz olacak. Anakart ASUS B550M-K Ryzen7 5700X işlemcim var şimdi 2x16 RAM biraz pahalı gelecek elimdekileri satmak için de uğraşacağım.
Performans kaybı yaşar mıyım 4x8 de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…