DDR4 Samsung b-die performanslı RAM tavsiyesi

claswan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
13700KF - Z690-A Rog Strix - TuF RTX 3080 Ti - 32 GB Ram - Kingston KC3000 2TB SSD - NZXT X73 - Phanteks P600S Matte White - EVGA GQ 750W -
Meslek
Aircraft Maintenance Technician
Merhaba,

4x8GB Patriot Viper Elite II 3600MHz CL20 RAM'lerimden birisi bozulduğundan dolayı çift kanal çalışması için diğer birini daha çıkarttım. Öncelikle by mantık doğru mu halen? 3X slot takmak performans kaybı yaratır mı tek kanal çift kanal mevzusundan dolayı?

Diğer seçenek ise ben bu RAM'lerden çok memnun kalmadım açıkçası. Bedava gibi bir fiyata aldığım için gidip anakarti da DDR4 alayım hepten ucuza gelsin mantığı ile yeni sistemi maalesef bu şekilde topladım.

İşlemci Intel 13700KF (o.c. Yapılmayacak)
Anakart ASUS ROG STRIX Z690 D4.
Ekran kartı ASUS TUF 3080 Ti.
PSU EVGA gq 750W.

Bu sistem ile herhangi bir oyun ya da benchmarkta sistemi sorunsuz kullandım. Neden söylüyorum çünkü güç kaynağı yetmez diye korkmuştum. Acaba etmeme gibi durumu olup RAM bozulmuş olabilir mi? Aklım almıyor çünkü hayatımda ilk defa bir RAM bozuldu elimde. Hatta garantisi bile devam ediyor...

Üst tarafı okumak istemeyenler için bana asıl gereken şey;

DDR4 2x8GB Samsung b-die chipe sahip performanslı bir RAM önermeniz olacak. 2.el alabilirim.

Hatta şu an bir tane buldum ama fiyat nasıl sizce?
16 GB (8x2) XPG Spectrix D60G 4133 RAM, 1800 TL sıfır yazmış satıcı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alan birkaç kişi b die olarak yorum yapmış alışveriş sitelerinde. Patriot'tan başım yandığı için tercih etmek istemiyorum açıkçası.

Ayrıca satıcının kendisi de b die olduğunu söylüyor. İllaki bakmıştır typhoon burnerdan.

Bahsi geçen RAM

Rastgele çıkıyor dostum bunlardan. B-Die diyen bir satıcı veya yorum yok.

Rastgele çıkıyor dostum bunlardan. B-Die diyen bir satıcı veya yorum yok.
Valla başka yerde gördüm. Yolda olduğum için bakamadım ama gördüm yani B-Die yazanları.

Satıcı şu şekilde belirtmiş;

16 GB (8x2) XPG Spectrix D60G 4133 RAM, KFG 05.09.2022 Faturalı 2 Yıl Arena Garantili Samsung B Die RGB RAM

Fiyat: 1800 TL (Sıfırı 4399TL, Muadili Patriot RGB'siz 2100TL)

Valla başka yerde gördüm. Yolda olduğum için bakamadım ama gördüm yani B-Die yazanları.

Satıcı şu şekilde belirtmiş;
İkinci el mi bakıyorsunuz? Kontrol ederek, gerekirse OC deneyerek almaya çalışın. 4000 üstlerine rahatça çıkması gerekiyor Bad Bin değilse.

Ben sıfır alacaksınız diye karışık çıkıyor demiştim, alacağınız kişinin elindeki B-Die ise olabilir.

İkinci el mi bakıyorsunuz? Kontrol ederek, gerekirse OC deneyerek almaya çalışın. 4000 üstlerine rahatça çıkması gerekiyor Bad Bin değilse.

Ben sıfır alacaksınız diye karışık çıkıyor demiştim, alacağınız kişinin elindeki B-Die ise olabilir.
B die şans işine dönüyor bir yerden sonra o yüzden ikinci el yeni sayılabilecek bakıyorum sıfır fiyata yakın dahi olsa. Bir de bad bin olayı mı çıktı şimdi başımıza teşekkürler :)

Şuan bozuk rami diğer sağlamı ile garantiye vermeye götürüyorum. Kalan 2x8gb rami 3600mhz CL16 çalıştırdım. Sizce güzel oc yapılmış b die ramlerin performans farkı gözle görülür olur mu?

AMD oluğu için 3800 çalıştırdığıni, OC yapmadığını söyledi. SS atacakmış b die olduğu ile alakalı.

Son düzenleme:
B die şans işine dönüyor bir yerden sonra o yüzden ikinci el yeni sayılabilecek bakıyorum sıfır fiyata yakın dahi olsa. Bir de bad bin olayı mı çıktı şimdi başımıza teşekkürler :)

Şuan bozuk rami diğer sağlamı ile garantiye vermeye götürüyorum. Kalan 2x8gb rami 3600mhz CL16 çalıştırdım. Sizce güzel oc yapılmış b die ramlerin performans farkı gözle görülür olur mu?

AMD oluğu için 3800 çalıştırdığıni, OC yapmadığını söyledi. SS atacakmış b die olduğu ile alakalı.
Intel için ne kadar fark eder bilemiyorum ama fark olur. Dediğim gibi denemeniz daha iyi olur.

Intel için ne kadar fark eder bilemiyorum ama fark olur. Dediğim gibi denemeniz daha iyi olur.

Vallahi DDR5 için de gözle görülür fark görmemiştim. Arkadaş ile aynı anda topladık onda DDR5 vardı. 2 3 FPS etkilemişti 150 160 FPS üzeri alınan oyunda.

DDR4 kendi içinde bile çok fark olmayacaksa hiç bulaşmayayim dedim.

Vallahi DDR5 için de gözle görülür fark görmemiştim. Arkadaş ile aynı anda topladık onda DDR5 vardı. 2 3 FPS etkilemişti 150 160 FPS üzeri alınan oyunda.

DDR4 kendi içinde bile çok fark olmayacaksa hiç bulaşmayayim dedim.
Dediğim gibi Intel için bilmiyorum ama ben kendi sistemimde 3600'den 4000'e(İkisi de CL18) çektiğimde Valorant'ta 60-70 FPS, Horizon Zero Dawn'da 10-15 FPS oynamıştı. Intel'de frekans çok fark ettirmiyor ama gecikme düşürülüp, biraz performans arttırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı