claswan
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- 13700KF - Z690-A Rog Strix - TuF RTX 3080 Ti - 32 GB Ram - Kingston KC3000 2TB SSD - NZXT X73 - Phanteks P600S Matte White - EVGA GQ 750W -
- Meslek
- Aircraft Maintenance Technician
Merhaba,
4x8GB Patriot Viper Elite II 3600MHz CL20 RAM'lerimden birisi bozulduğundan dolayı çift kanal çalışması için diğer birini daha çıkarttım. Öncelikle by mantık doğru mu halen? 3X slot takmak performans kaybı yaratır mı tek kanal çift kanal mevzusundan dolayı?
Diğer seçenek ise ben bu RAM'lerden çok memnun kalmadım açıkçası. Bedava gibi bir fiyata aldığım için gidip anakarti da DDR4 alayım hepten ucuza gelsin mantığı ile yeni sistemi maalesef bu şekilde topladım.
İşlemci Intel 13700KF (o.c. Yapılmayacak)
Anakart ASUS ROG STRIX Z690 D4.
Ekran kartı ASUS TUF 3080 Ti.
PSU EVGA gq 750W.
Bu sistem ile herhangi bir oyun ya da benchmarkta sistemi sorunsuz kullandım. Neden söylüyorum çünkü güç kaynağı yetmez diye korkmuştum. Acaba etmeme gibi durumu olup RAM bozulmuş olabilir mi? Aklım almıyor çünkü hayatımda ilk defa bir RAM bozuldu elimde. Hatta garantisi bile devam ediyor...
Üst tarafı okumak istemeyenler için bana asıl gereken şey;
DDR4 2x8GB Samsung b-die chipe sahip performanslı bir RAM önermeniz olacak. 2.el alabilirim.
Hatta şu an bir tane buldum ama fiyat nasıl sizce?
16 GB (8x2) XPG Spectrix D60G 4133 RAM, 1800 TL sıfır yazmış satıcı.
Yardımlarınızı bekliyorum.
4x8GB Patriot Viper Elite II 3600MHz CL20 RAM'lerimden birisi bozulduğundan dolayı çift kanal çalışması için diğer birini daha çıkarttım. Öncelikle by mantık doğru mu halen? 3X slot takmak performans kaybı yaratır mı tek kanal çift kanal mevzusundan dolayı?
Diğer seçenek ise ben bu RAM'lerden çok memnun kalmadım açıkçası. Bedava gibi bir fiyata aldığım için gidip anakarti da DDR4 alayım hepten ucuza gelsin mantığı ile yeni sistemi maalesef bu şekilde topladım.
İşlemci Intel 13700KF (o.c. Yapılmayacak)
Anakart ASUS ROG STRIX Z690 D4.
Ekran kartı ASUS TUF 3080 Ti.
PSU EVGA gq 750W.
Bu sistem ile herhangi bir oyun ya da benchmarkta sistemi sorunsuz kullandım. Neden söylüyorum çünkü güç kaynağı yetmez diye korkmuştum. Acaba etmeme gibi durumu olup RAM bozulmuş olabilir mi? Aklım almıyor çünkü hayatımda ilk defa bir RAM bozuldu elimde. Hatta garantisi bile devam ediyor...
Üst tarafı okumak istemeyenler için bana asıl gereken şey;
DDR4 2x8GB Samsung b-die chipe sahip performanslı bir RAM önermeniz olacak. 2.el alabilirim.
Hatta şu an bir tane buldum ama fiyat nasıl sizce?
16 GB (8x2) XPG Spectrix D60G 4133 RAM, 1800 TL sıfır yazmış satıcı.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: