DDR4 sisteme yükseltme yapılmalı mı?

MrFinBlack

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem Uzmanı
16 GB olan RAM'lerimi satıp, 32 GB olarak yükseltmek istiyorum. Fakat anakartım DDR4, haliyle alacağım RAM'lerde DDR4 olacak. Sizce yükseltme yapmalı mıyım? Yoksa 3-4 sene daha bu şekilde kullanıp sonrasında DDR5 bir anakarta mı geçeyim?

16 GB olan RAM'lerimi satıp, 32 GB olarak yükseltmek istiyorum. Fakat anakartım DDR4, haliyle alacağım RAM'lerde DDR4 olacak. Sizce yükseltme yapmalı mıyım? Yoksa 3-4 sene daha bu şekilde kullanıp sonrasında DDR5 bir anakarta mı geçeyim?

Mümkünse yükseltme yapılmalı. 3-4 sene sonra DDR7 bile çıkar hocam.

Eğer oynadığın oyunlardaki ram miktarı 15.5 gb a kadar dayanıyorsa yükseltebilirsin. Ancak piyasadaki 3-5 oyun dışında 16 gb ı tüketen oyun yok şuan. Oyun dışında aynı anda 3-4 program kullanıyorsan ram sıkıntısı çekiyorsan da yükseltebilirsin. Bu kullanım senaryoları dışında ram yükseltmek pek de bir işine yaramaz. Yani ram yükselttin diye 90 fps den 115 fpsye çıkmazsın.

Mümkünse yükseltme yapılmalı. 3-4 sene sonra DDR7 bile çıkar hocam.
Haklısınız, ben de böyle düşünüyorum. Şu an DDR5 anakart alsam zaten 4 senelik bir teknoloji ve bana göre artık yeni değil. Bu sene DDR6 çıkınca bu sefer DDR5'e eski teknoloji gözüyle bakılacak. Ve 3-4 sene sonra dediğiniz gibi DDR7 çıkacak. O zamanda sistemi komple satıp, DDR7 bir sistem dizerim.

Eğer oynadığın oyunlardaki RAM miktarı 15.5 GB'a kadar dayanıyorsa yükseltebilirsin. Ancak piyasadaki 3-5 oyun dışında 16 GB ı tüketen oyun yok şu an. Oyun dışında aynı anda 3-4 program kullanıyorsan RAM sıkıntısı çekiyorsan da yükseltebilirsin. Bu kullanım senaryoları dışında RAM yükseltmek pek de bir işine yaramaz. Yani RAM yükselttin diye 90 FPS'den 115 FPS'ye çıkmazsın.
Şu an yok ama maksimum 2 sene sonra 16 GB RAM limitini aşan oyunlar muhakkak olur hocam. Peki ya DDR5 konusunda ne düşünüyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı