DDR4 ve DDR5 RAM arasında oyunlarda çok fark var mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz yaz Ryzen 5900X ile sistem toplamıştım ödemelerde maddi sıkıntıdan satmak zorunda satmak zorunda kaldım. Şu anda tekrar sistem toplamak istiyorum. Maalesef ülkemizde kur durmadığı için yazıda bekleyemiyeceğim. O yüzden en azından parça parça donanım parçalarını alsam nasıl olur? DDR4 ve DDR5 fıyatlar malum bu yıl için DDR5 erken mi olur? DDR4 RAM almak daha mı mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz yaz Ryzen 5900X ile sistem toplamıştım ödemelerde maddi sıkıntıdan satmak zorunda satmak zorunda kaldım. Şu anda tekrar sistem toplamak istiyorum. Maalesef ülkemizde kur durmadığı için yazıda bekleyemiyeceğim. O yüzden en azından parça parça donanım parçalarını alsam nasıl olur? DDR4 ve DDR5 fıyatlar malum bu yıl için DDR5 erken mi olur? DDR4 RAM almak daha mı mantıklı olur?
Sistemin ömrünün uzun olmasını istiyorsan ddr5 ama oyun performansı hakkında pek bir bilgim yok youtobe de FPS testleri var bence bütçeme göre seçim yap

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda göründüğü kadarıyla 10-25 FPS arası bir değişim oluyor genelde. Aradaki fiyat farkına değer mi ona siz karar verin.

@triachd hocam o zaman DDR4 RAM ve yine Ryzen 5900X veya 5950X mi almalıyım bir de bir önceki sistem de B550 kullanmıştım X570 anakart mı almalıyım DDR5 hem fiyat aşırı pahalı zaten mevcut DDR4 MHz'lere bakarsak 4400 4600 kadar var yukarısıda vardır Intel'in 11 nesil işlemcilere sıcak bakamıyorum nedense bir de.

@triachd aslında aklımda DDR5 vardı hocam onumuzdekı yaz için hem butcemı asıyor hem de kur durmayacak tekarar yükselişe geçiyor DDR5 RAM'lerin 3 yılı var gibi bir kere alabilirim bir daha alamayacağım ayrıyeten ASUS B450 thuf var Ryzen 2600X ile kullanmak zorunda kaldım performasnı bayağı kötü 5900X kadar değil bir B550 anakart alıp 5900X alıp geçsem nasıl olur uzun ömürlü kullanabilceğimiz bir işlemci 5900X işlemci.
@triachd önerebileceğiniz bir sistem var mı hocam 3080 Ti ile kullanılacak bu arada.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı