DDR4 vs DDR5 RAM almak

Bütçe
40.000

KrakeN07

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar hazır sistem almayı düşünüyorum ancak DDR4 mü yoksa DDR5 RAM mi tercih etmeliyim? Kararsız kaldım. Bu alacağım sistemi daha çok oyun oynamak için kullanacağım ve bütçemi zorlarsam belki 41.000 TL'ye çıkarabilir im. Bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim 🙏.

Arkadaşlar hazır sistem almayı düşünüyorum ancak DDR4 mü yoksa DDR5 RAM mi tercih etmeliyim? Kararsız kaldım. Bu alacağım sistemi daha çok oyun oynamak için kullanacağım ve bütçemi zorlarsam belki 41.000 TL'ye çıkarabilir im. Bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim 🙏.

41bin TL'ye dizilecek bir sistemde DDR5'e hiç gerek yok parayı işlemcinize ekran kartınıza ayırın daha iyi.

DDR 5 daha iyi olur.

Neyini beğenmediniz mesela gidip 16 GB DDR 5 RAM'e 10k gibi absürt bir rakam vereceğine DDR4 bir sistem toplamalı.

DDR4 bir süre daha götürür ama bu bütçe ile DDR5 giriş seviye sistem toplanabilir. Daha sonra bütçe oluşturdukça bileşenler yükseltilebilir.

@Xheus GPU değiştirmek ile anakart değiştirmek aynı zahmete sahip değil. AM4 alsa zaten 5700X sonrası yok. LGA 1700 alsa, 12600KF/14400F ile idare eder gibi dursada... AM5 kadar potansiyelli değil. GPU'u sonraki zamana ertelemek daha iyi kârlı bir sonuca vardırıyor.

@Xheus GPU değiştirmek ile anakart değiştirmek aynı zahmete sahip değil. AM4 alsa zaten 5700X sonrası yok. LGA 1700 alsa, 12600KF/14400F ile idare eder gibi dursada... AM5 kadar potansiyelli değil. GPU'u sonraki zamana ertelemek daha iyi kârlı bir sonuca vardırıyor.
Fiyatlar aldı başını uçuyor tabiikide zamanında am5 sistem alsın fakat seneye ekran kartı fiyatlarının 2 katı olsa şaşırır mıyız hayır.

DDR4 alsan upgrade zamanı işlemci+anakart+DDR5 RAM combosu patlıyor. DDR5 alsan tek gerekecek şey ekstra 1 adet RAM şimdilik tek 16 makul gelir ileride para biriktirip 1 adet daha 16 alırsınız tam olur. İndirimde bulunursa DDR5 kesinlikle.

Fiyatlar aldı başını uçuyor tabiikide zamanında am5 sistem alsın fakat seneye ekran kartı fiyatlarının 2 katı olsa şaşırır mıyız hayır.
RAM ve SSD çip üreticileri hali hazırda AI'nin talebini beslediği için uçtular daha çok. GPU tarafı içinde tabi VRAM çipleri var ama, bu ikili kadar uçması çok beklendik değil. GPU talebini çünkü komple NVIDIA sağlıyor. Intel ile AMD, sıfır.

2.el ve eski stok kısımları ise muamma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı