DDR4 vs DDR5

Çok teşekkür ederim

Adam bütçe ATX'e yetmiyor deyipte ATX atman mesela

Adam bütçe belirtmemiş ve piyasayı bilmeyen biri olma ihtimali var. Her ihtimale karşı üstten aşağıya doğru bütçene yetene göre al dedik zaten. Gidip a serisi voltaj kontrolü bile olmayan berbat bir anakart önerdiğinde insanlar beğenmedim atıyor diye sen de mesajları ne olduğuna bakmaksızın insanlara beğenmedim atmayı bırak. Gidip B650 Tomahawk atmadık zaten, orta seviye ATX B650 attık.

Aramızda tartışıp yaptığımız öneriler ile ortaya şöyle bir şey çıktı:

Gigabyte RTX 4070 - 22.000TL

Ryzen 5 7500F - 5800TL.

Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart - 3400TL.

Patriot Viper Venom 16 GB 2x8 GB DDR5 5600MHz - 2500TL.

Lexar NM790 - 2600TL.

MSI MAG Forge M100a D60 ARGB 4 fanlı 600W Micro ATX oyuncu kasası - 2600TL.

Toplam= 38.900TL

Sizce nasıl?

Patriot Viper Venom 16 GB 2x8 GB DDR5 5600MHz - 2500TL.

Lexar NM790 - 2600TL.

Bu ikisi iyi değil, özellikle bellek DDR5 için 8 GB alınmaz. Bellek bunu tercih et. DDR5 için her bir slot iki slot gibi çalışır, eskisi gibi değil artık. İleride bir 16 daha ekler 32 GB yaparsın. Ama 2x8 olduğunda ileride RAM eklersen performans kaybı yaşatır.

SSD de mümkünse 500 daha ekleyip bunu al.

Peki corsair venegance önerir misin? (1x16gb)

Son düzenleme:
Aynı bağlantı noktaları, faz yapısı vs sahip bir ATX ve mATX anakart aynı fiyatta ise hangisini tercih etmenin bir önemi yok mu?
Ben yapısal kalitenin boyutla "kesin olarak" açıklanamayacağından söz ediyorum.

Diyelim minimal bir sistem kurmak istiyorsunuz, bütçe sorununuz yok, DDR5 yatırımı yapmak önceliğiniz: Asus ROG STRIX X670E-I Gaming Wi-Fi ya da Z690-I Gaming Wi-Fi sahibi olduğunuzda sisteminiz öksüz ya da güçsüz mü kalacak?

Sözünü ettiğim şey niyetinizin ne olduğudur. Direkt olarak ATX anakart iyidir demek yanlış bir anlam çıkarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…